9 Οκτωβρίου 2010

Δημόσια ασφάλιση: Η οριστική διάλυση στα σχέδια της Λούκα


Τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ασφάλισης σε μία σειρά θεμάτων όπως η περίθαλψη και η ασφάλιση, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, από το βήμα του Συνεδρίου που διοργάνωσαν οι Financial Times στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Η Λούκα Κατσέλη πρότεινε διάλογο και συνεργασία του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους.
"Το κόστος για τον κάθε άνεργο είναι 3,5 με 5 ευρώ το μήνα και θα μπορούσαμε με λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο", είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της στο συνέδριο απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίοι και αποδέχτηκαν τις προτάσεις της.
Η εμπειρία και η τεχνογνωσία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων όσον αφορά στον έλεγχο και την είσπραξη εισφορών, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής καθώς και η συνδρομή των ιδιωτικών εταιριών στη μείωση του κόστους των δαπανών υγείας, θα είναι επίσης χρήσιμη, υποστήριξε η υπουργός.
Επανέλαβε τέλος τους πέντε πυλώνες δράσης που έχει θέσει ως προτεραιότητα το υπουργείο και αφορούν στην καταπολέμηση της κακοδιαχείρισης των Ταμείων, στη συνεπή είσπραξη των εισφορών, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και του λειτουργικού κόστους των ασφαλιστικών ταμείων.

Ολα τα παραπάνω είναι το πρώτο καμπανάκι για την οριστική διάλυση της δημόσιας ασφάλισης και συνακολούθως της δημόσιας υγείας!
Το παραμυθάκι της Κατσέλη είναι πολύ ωραία στημένο, ειδικά στο επικοινωνιακό κομμάτι αλλά δε μας λέει πολλά πράγματα σκοπίμως!

Πρώτον, ποντάρει στους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα (ανέργους) οι οποίοι προφανώς και δε θα αρνηθούν να «περιποιούνται» από ιδιώτες (αντιθέτως θα το εκλάβουν και ως θετικό μέτρο καθώς ο Νεοέλληνας θεωρεί κοινωνική καταξίωση να πάει πρώτη θέση π.χ. στο Υγεία και να πληρώσει 10.000 ευρώ ή 20.000 ή και 40.000 ευρώ για εγχείρηση ρουτίνας ή να γεννήσει με 10.000 στο Ιασω) αλλά δε θεωρούν και τους ιθύνοντες υπεύθυνους για την πλήρη αδιαφορία του κράτους έως και σήμερα. Είδατε ποτέ κάποια διαμαρτυρία (με εξαίρεση κάποια κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς) από ανέργους για την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας ή περίθαλψης; 

Δεύτερον, το παραμυθάκι είναι πολύ ωραίο καθώς δείχνει ότι τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια και χρειάζονται ενίσχυση. Τι πιο ωραίο για έναν ιδιώτη που ξαφνικά, χωρίς κανένα δικό του αντίτιμο, θα αρχίσει να λυμαίνεται το χώρο της δημόσιας υγείας και να περιθάλπει ανέργους. Σιγά σιγά θα γίνει καθεστώς και θα αρχίσει να ζητά νέα κομμάτια της πίτας. Επίσης, δεν αναφέρει ποιος θα δίνει τα χρήματα αυτα; Για ποιον άραγε χτυπά η καμπάνα;

Τρίτον, ο εργαζόμενος θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στα ταμεία ενώ θα πληρώνει και κάτι παραπάνω για την ιδιωτική περίθαλψη των ανέργων αλλά, είπαμε, είναι για καλό σκοπό. Οπότε αντίδραση καμία. Και φανταστείτε όλα αυτά τα λεφτά θα τα λυμαίνονται ιδιωτικές εταιρείες σε λίγα χρόνια και θα σου κάνουν εγχείρηση με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών...

Τέταρτον, αυτός ουσιαστικά είναι ο προπομπός του μεγάλου πανηγυριού που αναμένεται να παιχθεί στον κλάδο της υγείας. Η συστηματική και εσκεμμένη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας (όπως και της εκπαίδευσης) είναι το τελευταίο χαρτί των κυβερνήσεων για την οριστική διάλυσή της και το πέρασμα στην ιδιωτική ασφάλιση, όπου «όποιος τα έχει» θα έχει και περίθαλψη! Οι υπόλοιποι ψοφήστε!

Έπονται και άλλα χειρότερα! Αλλά είδατε κανέναν να αντιδρά; Εδώ έχει γίνει της πουτάνας, με αυτό θα ασχοληθούμε; 

ΥΓ. Λούκα δε μας είπες τελικά για ποιο λόγο τα ταμεία είναι άδεια; Μήπως τα λεφτά των ασφαλισμένων χάθηκαν στο χρηματιστήριο; Τα αποθεματικά των ταμείων μήπως έκαναν «φτερά»; Μήπως ένα από τα χιλιάδες σκάνδαλα όπως αυτό των δομημένων ομολόγων, που το ΠΑΣΟΚ εννοείται πως θα έβαζε το μαχαίρι στο κόκκαλο αλλά το έβαλε στις κωλοτρυπίδες των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αφορά κομπινούλα τεραστίου μεγέθους; Εεε;;; Λούκα τουμπεκί;


3 σχόλια:

squarelogic είπε...

Κόστος ασφάλισης 3,5 ευρώ το άτομο???
Με αυτό δηλ.θα καλυφθούν αμοιβές εξετάσεων και νοσοκομ.περίθαλψης?
Ούτε ο Χριστός με τα ψάρια και τους άρτους τέτοιο θαύμα!
Πειρατές μου,δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι προς όφελος των ιδιωτ.ασφαλιστικών...μάλλον είναι το τυράκι,και από αλλού θα πα΄ρουν τις ανταμοιβές...ίσως με την ανάθεση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης,με τη λογική της ανάθεσης του "έργου" κατόπιν προσφορών...και εκεί να δείτε εμπόδια που θα βρίσκουν οι ασφαλισμένοι από τις χαμογελαστές ρεσεψιονίστ όταν θα πρέπει να βγει κάποιο κέρδος απ το συμβόλαιο με τα Ταμεία.
ΥΓ.Καλά,τα άδεια ταμεία είναι ΤΟ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!Κανείς δεν έχει λογοδοτήσει για αυτό.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε squarelogic,

Ακριβώς αυτό αναφέρουμε και εμείς, το τυράκι. Και μετά θα ξεκινήσει το μεγάλο παρτυ για αυτούς και το γαμησάκι για εμάς!

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι οι ασφαλιστικές έχουν μυριστεί ήδη την κομπίνα και σκληραίνουν πολύ τους όρους των συμβολαίων και των καλύψεων!

Οτι πρέπει για μια τέτοια μπίζνα!

Με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλων των λοιπών πουσταριών που απαρτίζουν το σκυλολόι του κράτους!

Ανώνυμος είπε...

Γαμήστε τους προδότες του ανθρωπίνου γένους