2 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος είναι τελικά ο Πάγκαλος;



«Η χώρα αυτή (σ.σ.: η Ελλάδα) δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι Αμερικάνοι. Διότι, με την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο και αργότερα με το σχέδιο Μάρσαλ, θα έλεγα μάλιστα και πριν, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου με την ΟΥΝΡΑ, που βασικά από τους Αμερικάνους χρηματοδοτούνταν, διέσωσαν τον ελληνικό λαό».



Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον δωσίλογο «σοσιαλιστή», αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του αρχιδωσίλογου Γιώργου Παπανδρέου, Πάγκαλο, και ειπώθηκαν στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή.
Βέβαια ο εγγονός του μοναρχοφασίστα και δικτάτορα, έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες στη ζωή του, ενώ οι απόψεις του τείνουν, όπως και για κάθε ΠΑΣΟΚΟ, στα όρια του χαμαιλεοντισμού!



Για παράδειγμα ...
σε συνέντευξη που είχε δώσει στις 04/10/1999 στο Βήμα, χαρακτήριζε ως προσωπικό του εχθρό την αμερικανική κυβέρνηση ενώ τα έχωνε και στην ΠΑΣΟΚάρα για την ανακολουθία (όπως πάντα άλλωστε, απλά κάποιοι τώρα το ανακάλυψαν) προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πρακτικών στην εξωτερική πολιτική...!!!
Ειδικότερα, ανέφερε: «H πολιτική που ασκείται σήμερα δεν είναι σύμφωνη με όσα είχαμε εξαγγείλει. Aυτή η πολιτική του διαλόγου, της φιλίας και της δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς να είναι σαφές για ποιο λόγο δημιουργούνται αυτές οι εντυπώσεις».
και συμπλήρωνε για τους ευεργέτες (όπως τους αποκαλεί σήμερα) Αμερικάνούς: «Eίμαι βέβαιος ότι υπήρχε κάποιος που δυσφορούσε όσο ήμουν εγώ υπουργός Eξωτερικών... Kαι αυτός ο κάποιος δεν ήταν άλλος από τους ίδιους τους Aμερικανούς».

Παρακάτω, αρχίζει και τα χώνει στο σημερινό του φιλαράκι και αρχιδιδάσκαλο του σύγχρονου δωσιλογισμού, Γεώργιο Παπανδρέου,
χαρακτηρίζοντάς τον ως «φιλοαμερικανάκι»!



Αναλυτικότερα ότι ανέφερε για το Γιωργάκη: «Γράφοντας ο κ. Παπανδρέου -ανοήτως- κάτι τέτοια (σ.σ. την επιστολή που έστειλε στην Aγκυρα μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Eξωτερικών μετά την ένδοξη υπόθεση Οτσαλάν), μαζί με μερικά άλλα αφελή και παιδαριώδη, υπαινισσόταν ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της διαφάνειας ή ότι θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε κάτι αδιαφανές... Aλλά εγώ οπαδός της διαφάνειας και της νομιμότητας είμαι και ήμουν σε όλη μου τη ζωή. Δεν είχα χρηματίσει ποτέ σε παρακρατικούς κύκλους και σε κύκλους που λατρεύουν τη βία και την παρανομία (απίστευτα πράγματα). Aν κινήθηκα μαζί με τους άλλους συναδέλφους μου και με τον πρωθυπουργό έτσι όπως από κοινού κινηθήκαμε, το κάναμε επειδή θέλαμε να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτόν το θανάσιμο κίνδυνο: την παρουσία του Οτσαλάν σε ελληνικό έδαφος. Aυτό έπρεπε να το καταλάβει ο κ. Παπανδρέου και να μην έρθει εκείνη την ώρα -τη δύσκολη για όλους- να φερθεί με αυτόν τον αφελή τρόπο. Eίναι κάτι που δεν πρόκειται να του το συγχωρήσω ποτέ, διότι το θεωρώ πολύ κακή πράξη και ανέντιμη».



Επίσης, συνεχίζει το κράξιμο λέγοντας
«Eγώ δεν είμαι φίλος του κυρίου Παπανδρέου ούτε υπάρχει καμία προοπτική να γίνουμε φίλοι στο μέλλον»...



Τέλος, κατηγορεί το Γιωργάκη για ακραίο φιλοαμερικανισμό λέγοντας: «Mε το που ανέλαβε εμφανίστηκε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν μιλάνε καν καλά ελληνικά -διότι είναι Eλληνο-αμερικανοί- πάντες μέσα στο υπουργείο. Οι διπλωμάτες γελάνε... "Στους διαδρόμους του υπουργείου" λένε "επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική με αμερικανική προφορά". Όχι ότι η χρήση της αγγλικής αποτελεί κανενός είδους ένδειξη για μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά το να υπηρετείς στο υπουργείο Eξωτερικών μιας χώρας και η μητρική σου γλώσσα να είναι άλλη, οπωσδήποτε σοκάρει».



Αυτά και άλλα πολλά έλεγε ο Πάγκαλος το 1999 μετά βέβαια την άλλη μεγάλη υπόθεση ξεπουλήματος, αυτή του αρχηγού του ΡΚΚ, Οτσαλάν! Υπόθεση που, εννοείται, του χρεώνεται αποκλειστικά ως επιτυχία ρουφιανιάς και μετέπειτα παράδοσης του Οτσαλάν στους Τούρκους, από τους «φίλους μας» τους Αμερικανούς.
Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι άλλαξαν κατά το πέρας των ετών με αποκορύφωμα τη νέα συνέντευξη που παραχωρεί στα ΝΕΑ, στις 2 Μαΐου του 2006. Το καλύτερο σημείο είναι εκεί που μιλάει ξανά για τον Γιωργάκη και συγκεκριμένα αναφέρει: «Ήμουν και είμαι πολύ κοντά στις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου σε μια σειρά από θέματα. Έχω αποδείξει πως είμαι κάποιος που γνωρίζει να σέβεται τις διαδικασίες. Ουσιαστικά. Όχι σε ψηφίζω για αρχηγό και αρχίζω τις τρικλοποδιές»...
Στις 16/09/2001 (5 χρόνια πριν) ο Πάγκαλος δηλώνει ευθαρσώς ότι ο Γιωργάκης είναι ανίκανος να κυβερνήσει...
«... εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (...) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου».(«Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»)



Μη ξεχνάτε ότι τα παραπάνω είναι λόγια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιωργάκη εν έτει 2010.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες από τις πηγές που χρησιμοποιήσαμε.
Συνέντευξη στο Βήμα
Αρχείο Πάγκαλου



Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σοσιαλιστικό κόμμα είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον 2 (μη πουμε 3) δεκαετίες. Το ότι τα στελέχη του είναι η πλέμπα και η σαπίλα της νεοελληνικής κοινωνίας, είναι επίσης τοις πάσι γνωστό. Έτσι, λοιπόν, και ο Πάγκαλος θα ήταν παράλογο να μη συμμετείχε σε αυτό το συρφετό γελοιότητας, ρουφιανιάς και χαμαιλεοντισμού.
Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι τον στήριζαν και εξακολουθούν να τον στηρίζουν. Προσέξτε καλά εκεί στην Ελευσίνα, μαλάκες!

Επομένως, από όλα τα παραπάνω μπορούν να προκύψουν πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα:
1. Ποια είναι τελικά η άποψη του Πάγκαλου για το Γιωργάκη;
2. Ποια είναι τελικά η άποψη του Πάγκαλου για τους Αμερικανούς;
3. Ποια είναι τελικά η άποψη του Πάγκαλου για το ΠΑΣΟΚ;
4. Ποιος είναι τελικά ο Πάγκαλος και τι πρεσβεύει;


Όπως έλεγε και ο παππούς του την ημέρα του πραξικοπήματος (25 Ιουνίου 1925), μέγας «δημοκράτης» και σοσιαλιστής, «Είμεθα κατάστασις...».
Ετσι, και ο εγγονός του, πρεσβεύει μια κατάσταση σήψης και την πεποίθηση ότι η χώρα έχει εισέλθει και επισήμως, σε τροχιά υιοθέτησης του ραγιαδισμού και του δωσιλογισμού ως μορφές άσκησης πολιτικής και επικοινωνίας.
Είναι ευτύχημα να είσαι υποταγμένος, να γίνεσαι ρουφιάνος για να πετύχεις, να σπιλώνεις χώρους αλλά πάνω από όλα να είσαι Εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Γιατί αυτό είναι ο Πάγκαλος…



ΥΓ. Αλήθεια, που είναι όλες αυτές οι, κατά τα λοιπά, εθνικιστικές οργανώσεις και οι πατριδόκαυλοι, την ώρα που ο Πάγκαλος αναφέρει ότι η ύπαρξη της χώρας οφείλεται αποκλειστικά στους Αμερικανούς; Μήπως τελικά είμαστε όλοι Αμερικανοί;
Εκτός βέβαια, αν όλοι αυτοί που συμμετείχαν στα τάγματα ασφαλείας και που διένειμαν τη βοήθεια της ΟΥΝΡΑ (αυτή που εξυμνεί ο Πάγκαλος), έχουν μπερδέψει τους ευεργέτες με τους γαμιάδες του Έθνους.
Αλλά θα μου πείτε εδώ υπήρχαν κάποιοι εθνόκαυλοι οι οποίοι πίστευαν και θεωρούσαν εθνοπατέρα τον Ανδρέα Παπανδρέου, εδώ θα κολλήσουμε; Πάντα σκατά στα μυαλά των πατριδόκαυλων...


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα ο Πάγκαλος μου φαίνεται σα να βγηκε απο το 120 μερες στα Σοδομα του Παζολινι. Χοντρος σα φάλαινα, γλειώδης, υπερόπτης, δεν έχει προβλημα να παραδεχτει οτι μας θεωρει ένα ματσο σκλαβακια τα οποια χρησιμοποιεί κατα βούληση για να ικανοποιήσει τις διαστροφές του και για να γεμίζει όλο και περισσότερο την κοιλιά του. Δεν γνωρίζει τα βασικα ελληνικά, φασιστοειδές απο τα λίγα, αντικουκουές (έχει μανια καταδίωξης με το ΚΚΕ, και εγω προσωπικα χέστηκα αλλα δίνει πάτημα στους Κνιτες να λενε οτι η εξουσια τους εχθρεύεται και τους φοβάται γιάυτο και τους επιτήθεται μέσω Πάγκαλου). Ενα παχύδερμο είναι (και δεν αναφέρομαι μόνο στα κιλά του αλλα στον χαρακτήρα του) που κάθετε ημίγυμνος σε ρωμαϊκο όργιο ανάμεσα σε μαιτρέσες και του τρέχουν τα σάλια απο το στόμα καθώς στο ένα χέρι κρατάει το μπουτι κοτόπουλο και στο άλλο το ποτηρι κρασι και διασκεδάζει βάζοντας γελωτοποιους να κάνουν παράσταση. Αηδια!

Ανώνυμος είπε...

Κι έχει και κάτι υποστηρικτές, αδέρφια...

http://www.aksioprepeiakantoxh.com/trophe-gia-skepse/keimena/oialetheiestoustauroutheodorake

www.aksioprepeiakantoxh.com

celin είπε...

K αν υστερα απο ολα αυτα,πανε τα προβατα κ ψηφισουν τη γυναικα του την αχρηστη,η οποια νομιζω θα βαλει στη περιφερεια του αντρα της για δημαρχος η κατι τετοιο,
αν βγει λοιπον αυτη η @@$%#&^%,
μετα τι πρεπει να σκεφτεις;
κ αν βγει κ το μαμουχαλο ο γιος της Ντορας στο Καρπενησι;

αλλα κ εγω γιατι οργιζομαι;λες κ δε ξερω βαθια μεσα μου ποσοι μαλακες κ τελευταιοι ραγιαδες υπαρχουν σε αυτη τη χωρα.
Αντε λιγη υπομονη ρε παιδια μεχι τις δημοτικες εκλογες μπας κ εκει αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε για τα σκατα τελειως

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@@Ανώνυμε

Πολύ μου άρεσε η περιγραφή! Τουλάχιστον έχεις ακόμη φαντασία, γιατί σε λίγο μόνο φαντάσματα θα βλέπουμε!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καταρχήν να καλημερίσουμε και να καλωσορίσουμε το φιλαράκι μας από το http://www.aksioprepeiakantoxh.com/

Ελπίζουμε να ξεμπέρδεψες με τα προβλήματα με το ίντερνετ αλλά και την τραγική ελληνική επαρχία.

Πότε θα δούμε την νέα έκδοση στο site?

Καλή αρχή αδερφε!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Celin καλημέρα,

Η γυναίκα του δε ξέρω αν θα βγει αλλά το γεγονός ότι ο Πάγκαλος βγαίνει βουλευτής από το ...1981 λέει πολλά!

Τώρα αν τα ζώα εκεί στην Ελευσίνα και σε όλο το υπόλοιπο Αττικής, θεωρήσουν ότι θα έρθει η αλλαγή και η πράσινη ανάπτυξη με τη γυναίκα του φασίστα, τότε ας κάνουν μπάνιο στήν παραλία της Ελευσίνας! Πιο καθαρή από την οικογένεια Πάγκαλου θα είναι.

Πάντως η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει λέει ...ανεξάρτητους δημάρχους!!!

Σε λίγο θα στηρίζονται από τη ΝΔ αλλά θα κατεβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ!

Δεν είναι μόνο οι εκλογές και είμαστε σίγουροι ότι το ξέρεις! Δε θυμάσαι πόσοι πλημμύρισαν τους δρόμους το χειμώνα?

Την καλημέρα μας!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παληκάρια, μια είναι η αλήθεια: γαμιούνται και μας θέλουν. Γιατι δεν τους κάνουμε τη χάρη?

Ανώνυμος είπε...

e psit pirati..

kainourgios eisai?
de ksereis pos pezete to paixnidi?
genima threma eleusineos kai blepw auto pou ginete kai stin upoloipi ellada..
5-10 oikogeneies trwne kai oi alloi parakalane gia kana kokkalo.
dustixws de ftanei na ta les mono apo i-net alla fwtia kai tsekouri thelei.


filika
www.disorderisti.blogspot.com

Α.Γ.ιος είπε...

Αντί σχολίου
http://g-agios.blogspot.com/2010/02/blog-post_3258.html

http://g-agios.blogspot.com/2010/03/blog-post_9425.html

http://g-agios.blogspot.com/2010/01/blog-post_3661.html

http://g-agios.blogspot.com/2010/01/blog-post_2323.html

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

φίλε από το disorderisti.blogspot.com

Δεν είπα ποτέ ότι αρκεί το κράξιμο από το internet για να αλλάξει μια κατάσταση.

Από το ιντερνετ μπορεί όμως να προκύψει η ενημέρωση η οποία και δε σου παρέχεται και δε σου κοινοποιείται.

Επομένως, στο πρώτο είμαστε οκ.

Στο δεύτερο, έλα μαζί μας, πάρε το φίλο σου, θα πάρω τους δικούς μου και ας ξεκινήσουμε...

Και όπου βγάλει

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@Α.Γ.ιος

Εχεις θυμηθεί πολλά που ομολογουμένως τα είχα ξεχάσει σχετικά με τον αστείο!

Θα σε χρησιμοποιήσω σίγουρα στο μελλον γιατί αποφάσισα να ασχολούμαι πολυ περισσότερο με το ζώο Πάγκαλος!

Thanks anyway!

ELvA είπε...

Kαλα που μας ενημερωνεις κι εμας τους μεταναστες, που μερικες φορες δε μαθαινουμε τετοια μνημειωδη ...ρητα και νομιζουμε οτι μας δουλευει κανεις, οταν μας μεταφερει τι λενε αυτοι εκει κατω....

Περαστικα τους και επισης σε οσους θα τους ψηφισουν (ξανα). Καποιοι ειναι oντως ανεπιδεκτοι μαθησεως...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Elva καλημέρα!

Δυστυχώς και από ότι βλέπεις ουδεμία αντίδραση...

Στα παπαρια τους!

Α.Γ.ιος είπε...

Θένκς, φορ Θενκς μαν :))