28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο μίτος της Αριάδνης

Καθήμενος το πρωί της Κυριακής εις το μπαλκόνιον της οικίας μου, άρχισα να ξεφυλλίζω τις εφημερίδες που είχα ψωνίσει από την 8ην πρωινήν. Έκανα τη μαλακία και μετά από 7 χρόνια αγόρασα το ΒΗΜΑ (ναι του Πρετεντέρη) της Κυριακής. Βέβαια η επιλογή δεν είναι τυχαία. Οφείλεται στη συνέντευξη του αρχιφασίστα αντιπροέδρου της 2ης εν Ελλάδι Κυβέρνησης Τσολάκογλου, Πάγκαλου, την οποία και αδημονούσα να διαβάσω, έτσι για να μου φύγει η περιέργεια.

Και εκεί που αραδιάζει τις μαλακίες κατά ριπάς, φθάνει η ερώτηση του παμμέγιστου δημοσιογραφίσκου της πλάκας, Ν. Χασαπόπουλου, σχετικά με την κριτική που δέχτηκε ο φασίστας από άλλα φασιστοειδή του ΜΠΑΤΣΟΚ, για την εξομοίωσιν των κλεφτών με τα θύματα των κλοπών.

Για να είμαι ακριβής παραθέτω:

Ερώτηση του αστείου: «Υπήρξαν όμως και βουλευτές του ΠαΣοΚ οι οποίοι σας επέκριναν λέγοντας ότι δεν μπορείτε να εξομοιώνετε τους κλέφτες με τα θύματα».

Απάντηση: «Ποιοι είναι οι κλέφτες και ποια είναι τα θύματα; Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠαΣοΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε. Αν του έθετα δηλαδή υπόψη παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι διορίσανε και διορίσανε με το παραπάνω- ας μου αποδείκνυε ότι δεν είναι έτσι. Βεβαίως, πρέπει να επισημάνει κανείς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ΄ αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί...».

Ξαναρωτάει ο σοκαρισμένος δημοσιογραφίσκος: «Διορισμοί δηλαδή διά της πλαγίας οδού»;

Απάντηση: «Είχαμε διορισμούς από το παράθυρο. Το γνωστό σύστημα των συμβάσεων έργου που γίνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ακολούθως συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αυτό καταντούσε να είναι ισοδύναμο με το μόνιμο. Είδατε στη Βουλή ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ, μιλώντας για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι με σκανδαλωδέστατο τρόπο είχαν προσληφθεί σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, έσπευσαν να πουν: “Να βρούμε τρόπο για να μην απολυθούν”. Δεν είναι επανάσταση του αυτονόητου να πάψεις να λες ότι απολύεται κάποιος του οποίου η σύμβαση λήγει (να πάλι και η επανάσταση του αυτονόητου);
Οταν λήγει η σύμβαση ενός, αυτός απλώς δεν έχει πλέον σύμβαση».

Παραδέχεται, λοιπόν, ο αστείος ότι «με σκανδαλωδέστατο τρόπο είχαν προσληφθεί». Κλασσικά τα ρίχνει στο ΚΚΕ ενώ προσποιείται για τον καλύτερο σύμμαχο του ΜΠΑΤΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, και δήθεν το κατηγορεί. Υπάρχει, όμως, και συνέχεια στην αθλιότητα.

Χθες λάβαμε μια επιστολή από τους 877 αδιόριστους διοριστέους εφοριακούς και τελωνειακούς, οι οποίοι ενώ έχουν πετύχει στον ΓΡΑΠΤΟ διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τους έχουν γράψει στα παπαρια τους τόσο ο Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Ραγκούσης και φυσικά και ο Πάγκαλος, καθώς δε πρόκειται για λαμόγια και γλείφτες, αλλά παιδιά που έκαναν τη μαλακία και πίστεψαν στην αξιοκρατία, διαβάζοντας και πετυχαίνοντας σε γραπτό διαγωνισμό.  

Παραθέτουμε την απάντηση τους προς τον αρχιδοσίλογο Πάγκαλο, όπως ακριβώς μας εστάλη:
«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Δήλωσε στο "Βήμα" ότι το κυβερνών κόμμα έκανε το ΑΣΕΠ και καταφέρθηκε κατά της φαυλότητας των πλαγίων διορισμών.

Εμείς γνωρίζουμε ότι η Αριάδνη Παγκάλου, η κόρη του, διορίστηκε στη Βουλή, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, και στη συνέχεια αποσπάσθηκε σε Ο.Τ.Α. συνεχίζοντας να αμείβεται με το μισθολόγιο των υπαλλήλων της Βουλής. Αυτό έγινε 26.3.2004 επί κυβέρνησης Ν.Δ.
Επειδή με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης πολλοί εκ των διοριστέων εφοριακών τελωνειακών και δημοσιονομικών του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ της προκήρυξης 1Γ/2008 για το Υπουργείο Οικονομικών είναι άνεργοι με σημαντικά προβλήματα επιβίωσης και οικονομικής στήριξης των οικογενειών τους, θα παρακαλέσουμε τα στελέχη της Κυβέρνησης να μην προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν. Η αναστολή της πρόσληψής μας είναι μέχρι το 2013. Δεν θα αναφερθούμε καν στο διορισμό 232 νέων υπαλλήλων στη Βουλή μόνο το 2010 γιατί το θέμα έχει εξαντληθεί σε άλλες δημοσιεύσεις...»
Καλά ρε Πάγκαλε, η ΝΔ δεν έχει μέσα της τη φαυλότητα; Μήπως, λοιπόν, η κόρη σου είναι φαύλη ή μήπως πρέπει ο μίτος της Αριάδνης να επανατοποθετηθεί στο τραπέζι των γλωσσικών λημμάτων και να λάβει ακόμη μία ερμηνεία; 



7 σχόλια:

ELvA είπε...

Μα, αυτα ισχυουν για ...αλλους, οχι για τους δικους τους, βρε @Πειρατες!
Δεν το ξερεις φαινεται το ρητο του Orwell:
" All animals are equal, but some animals are more equal than others."

Μαυρισμα, σε oλες τις εκλογες απο δω και περα, θελουν, και τιποτ αλλο!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ πολύ μπορείτε τουλάχιστον εσείς που υπεραμύνεστε της Ελληνικής γλώσσας, που πολύ σωστά καταδικάζεται τα γκρικλιστ,που καταγγέλλετε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των παιδιών και μέσα από την παραχάραξη της Ελληνικής γλώσσας.Εσείς που υπεραμύνεστε για την αξία της γλώσσας και των νοημάτων της,για την προσπάθεια που γίνεται με αποτέλεσμα η γλώσσα μας να φτωχαίνει και τα παιδιά να περιορίζονται σ΄ένα φτωχό λεξιλόγιο, μην μπορώντας να περιγράψουν τα ίδια τους τα συναισθήματα.
Παρακαλώ πολύ μπορείτε να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και όχι την "Αγγλικήν" (χρησιμοποιώ τα εισαγωγικά στην προσπάθειά μου να παραμείνω ψύχραιμος,εσείς,κάντε αντικατάσταση με οποιοδήποτε επίθετο θέλετε και το ποιο προκλητικό και το ποιο άκομψο.)
Παρακαλώ να σεβαστείτε και εμάς που δεν θέλουμε ή δεν ξέρουμε την γλώσσα αυτή και που θέλουμε να σας διαβάζουμε, γιατί εκτιμάμε αυτά που έχετε να πείτε.
Ευχαριστώ πολύ και θα ξέρω να είστε σίγουρη ότι γνωρίζεται και την "Αγγλικήν" και ίσως και άλλες γλώσσες και ότι είσθε ποιο μορφωμένη από εμένα.
Συγχωρήστε μου αυτό το τελευταίο αλλά είμαι σίγουρος ότι κατανοήτε τον εκνευρισμό μου και τον δικαιολογείτε.

celin είπε...

Πειρατες εχω σιχαθει τα σιχαματα,
αλλα τελευταια αρχιζω κ σιχαινομαι περισσοτερο αυτους που τους ψηφιζουν.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Elva έχεις δίκιο!

Αλλά το μαύρισμα των εκλογών πρέπει να εξελιχθεί και σε μάυρισμα κώλων!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Celin,

είναι καλό αυτό φίλε!

η σαπίλα είναι καλό να βγαίνει στη φόρα γιατί μεχρι σήμερα έτσι τρώγαμε τις πούτσες!

Με κάτι τέτοια πουστράκια!

Κοίτα ρε μαλάκα τον Παναγόπουλο! Αυτός είναι πιο επικινδυνος και από το χειρότερο βιομήχανο!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε ανώνυμε!

Ασχετα είναι αυτά που λες με το θέμα, αλλά εμείς δεν είμαστε μαλάκες να σε κράξουμε ή να σβήσουμε!

Πες ότι γουστάρεις αρκεί να σέβεσαι το μέσο που σε φιλοξενεί!

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω ο Παγκαλος ο θορυβώδης
και η Τίνα η νευρωτικιά.
Ενα αυτιστικό κι ένα θωρηκτό μας κάνουν μια πετυχεσά! να με το συμπάθειο!