1 Φεβρουαρίου 2010

Ελεύθεροι και ωραίοι...

Μπορεί να βρέθηκαν στο επίκεντρο των υποθέσεων- σκανδάλων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, ωστόσο για τους ίδιους φαίνεται πως η ζωή συνεχίζεται.

Ο «μοναχός» Εφραίμ

Εδώ και καιρό επιχειρείται από ισχυρούς εκπροσώπους της Ιεραρχίας εντός και εκτός του Αγίου Όρους, να εμφανιστεί ο μοναχός ως θύμα των καταστάσεων. Οι ίδιοι μηχανισμοί επιχειρούν να πείσουν ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο Βατοπεδίου και ότι αυτό ήταν δημιούργημα των ΜΜΕ.
Με αντίστοιχο τρόπο κινούνται ο Εφραίμ και οι άλλοι Βατοπεδινοί, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Από την άλλη η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν αποδέχθηκε ουσιαστικά την εισήγηση της Πατριαρχικής Επιτροπής για το Αγιον Ορος, που με πρόεδρο τον επίσκοπο Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιο είχε ζητήσει να παραιτηθεί ο Εφραίμ από ηγούμενος και να παραμείνει στο μοναστήρι ως απλός μοναχός, ζητώντας μετάνοια.

Καταθέτει αγωγές ο Πρινιωτάκης

Η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή και τα στελέχη της, ο πρόεδρός της Σοφοκλής Πρινιωτάκης, ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πρινιωτάκης και ο Γιώργος Αποστολίδης, οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου των ομολόγων βρέθηκαν ξανά στην επικαιρότητα με την είδηση για τη διαγραφή χρέους 5,5 δισ. ευρώ από την εφορία.
Από τη χρηματιστηριακή αγορά δηλώνεται ότι η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ δεν δραστηριοποιείται πλέον, ωστόσο ο κ. Σοφοκλής Πρινιωτάκης έδωσε απάντηση στον Τύπο ως πρόεδρος της εταιρείας. Την ίδια στιγμή τα μέλη της οικογένειας Πρινιωτάκη (Σοφοκλής και Θεόδωρος) όσο και ο κ. Αποστολίδης παραμένουν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ο Σ. Πρινιωτάκη εκτός από το να συνεχίζει κανονικά τη ζωή του εντός των τειχών και «εξαπολύει» αγωγές. Η αρχή έγινε με την αγωγή για 400.000 ευρώ κατά της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, ενώ πρόσφατα κατέθεσε μία ακόμη ύψους 50 εκ. ευρώ κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για υπόθεση δημόσιας πρότασης κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία η Ακρόπολις είχε τον ρόλο του αναδόχου.

Άνεργος και «άνετος» ο Χριστοφοράκος

Τις καθημερινές του δραστηριότητες στη Γερμανία συνεχίζει ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Siemens. Αντίθετα ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου κρυβόταν ο Χριστοφοράκος και ο οποίος φαίνεται να βοήθησε στη σύλληψη του μαζί με δύο συνεργούς του, ένας εκ των οποίων είναι ιδιωτικός αστυνομικός, διώκονται από τη γερμανική δικαιοσύνη για παράνομη καταγραφή συνομιλίας του Χριστοφοράκου με τους συνηγόρους του.

Η παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας μεταξύ Χριστοφοράκου και των συνηγόρων του έγινε μία ημέρα πριν από τη σύλληψή του. Ο ιδιωτικός αστυνομικός φέρεται μάλιστα να ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία για το μέρος στο οποίο κρυβόταν ο καταζητούμενος.

Στη ναυτιλία μεταπήδησε ο Κορωνιάς

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, ο οποίος ενεπλάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά την αποχώρησή του από τη Vodafone, ξεκίνησε μια νέα καριέρα στα ναυτιλιακά.
Σήμερα έχει στην κατοχή του ένα φορτηγό πλοίο 52.000 τόνων, το οποίο ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 2005. Τη διαχείρισή του, πριν περάσει στον έλεγχο της Crown, είχε η Irika Shipping του Γιάννη Φράγκου.
Για τις παραγγελίες δύο ακόμη πλοίων που είχε κάνει, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακύρωσε τις ναυπηγήσεις, πληρώνοντας τοις μετρητοίς τα πρόστιμα που αντιστοιχούσαν στην καθεμιά.
Ο κ. Κορωνιάς επένδυσε στη ναυτιλία στις αρχές του 2008 κάποιους μήνες πριν αποχωρήσει από τη Vodafone. Ιδρυσε την Crown Marine SA με έδρα τα νησιά Μάρσαλ, στην οποία τον πρώτο ρόλο έχει ο γιος του. Τα γραφεία της ναυτιλιακής του βρίσκονται στην Ελλάδα, η οποία έχει ως αντικείμενο τη μεσιτεία ναυλώσεων, τις αγοραπωλησίες και ναυπηγήσεις πλοίων. Εν τω μεταξύ, το τελευταίο δίμηνο ο 30χρονος γιος του έχει ξεκινήσει νέο γύρο επαφών με τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν νέα projects αγορών πλοίων, όσο οι τιμές τους είναι ακόμη χαμηλά.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ζαχόπουλος

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος μετά την πολύμηνη νοσηλεία, ύστερα από την απόπειρα αυτοκτονίας, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτεται σπάνια την Αθήνα για ιατρικούς λόγους και συνεχίζει να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια ως εκπαιδευτικός (είναι φιλόλογος καθηγητής).
Στην αντίπερα όχθη, η Εύη Τσέκου βρέθηκε προφυλακισμένη για κακούργημα και έμεινε στη φυλακή επτά ολόκληρους μήνες για κατηγορίες οι οποίες σήμερα υπέπεσαν σε βαθμό πλημμελήματος.

Καταρρέουν οι εταιρείες του Πάπιστα

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του Βατοπαιδίου ήταν και ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας, ο οποίος συνέστησε με το Βατοπέδι και τον Εφραίμ την εταιρεία ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. με μερίδια 70% και 30% αντίστοιχα και στην οποία κατέληξαν τα περισσότερα από τα οικόπεδα-φιλέτα σε προνομιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης τα οποία δόθηκαν από το Δημόσιο στη μονή.
Ο Αθανάσιος Πάπιστας εγκατέλειψε τη βίλα του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες πούλησε. Στη συνέχεια άφησε και το στρατηγείο του έξω από τη Θεσσαλονίκη στον δρόμο για τη Χαλκιδική και επικέντρωσε τη δραστηριότητά του στην Αθήνα.
Όσο για τα οικόπεδα-φιλέτα σε ένα μέρος από αυτά είχαν αρχίσει οικοδομικές εργασίες, ενώ σε κάποια άλλα, π.χ. Πανόραμα, πάγωσαν.
Το περασμένο καλοκαίρι δύο από τις σημαντικότερες εταιρείες του Ομίλου Πάπιστα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών ζήτησαν την υπαγωγή στο άρθρο 99 του ν 3.588/2007, που αφορά εταιρείες οι οποίες βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ή πρόκειται να βρεθούν σε τέτοια θέση.

Πηγή: Έθνος

Μόνο το πρόστιμο των €5,5 δισ. να πλήρωνε η Ακρόπολις θα είχε λυθεί το δημοσιονομικό για φέτος... Αλλά ο στόχος είναι οι μισθοί και τα επιδόματα των εργαζόμενων, ε Jeffrey??

Δεν υπάρχουν σχόλια: