23 Απριλίου 2010

ΣΟΚ μετά από 6 μήνες ΠΑΣΟΚ

Την κατάργηση του 5ήμερου - 40ωρου με ταυτόχρονο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επιβάλλοντας και έκτη μέρα δουλειάς, επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις.

Mε το άρθρο 8 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι «η εργασία που παρέχεται την έκτη μέρα της βδομάδας, κατά παράβαση του συστήματος πενθήμερης εργασίας, ανεξάρτητα από τις προβλεπόμενες κυρώσεις, αμείβεται με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 50%». Δηλαδή η κυβέρνηση έρχεται να νομιμοποιήσει την απαίτηση της εργοδοσίας να απασχολούν και έκτη μέρα τους εργαζόμενους, καταπατώντας τις ΣΣΕ και καταργώντας το 5ήμερο - 40ωρο, με αντάλλαγμα κάποια ψίχουλα. Η όποια πρόβλεψη για προσαύξηση της αμοιβής την έκτη μέρα δουλειάς αποτελεί το τυρί στη φάκα της κατάργησης του 5ήμερου - 40ωρου. Ωστόσο, χτες ο υπουργός Εργασίας, πιεζόμενος προφανώς από την εργοδοσία, τροποποίησε το άρθρο, μειώνοντας την προσαύξηση από 50% σε 30%.

Αποκορύφωμα όλων αποτελεί η εξαίρεση ακόμα και από αυτήν την προσαύξηση του 30% των εποχιακά εργαζομένων σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις! Δηλαδή στο συγκεκριμένο κλάδο επιβάλλει την έκτη μέρα δουλειάς, χτυπάει την ΣΣΕ (που προβλέπει 5ήμερο - 40ωρο), καταργεί επί της ουσίας το ρεπό και προβλέπει την καταβολή και μόνο του μεροκάματου! Το παραπάνω, σε συνδυασμό με την απαλλαγή των ξενοδόχων και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΔ των εποχιακά απασχολούμενων στον κλάδο, επιφέρει τεράστια κέρδη στους μεγαλοξενοδόχους που τρίβουν ήδη τα χέρια τους.

Από ότι βλέπετε, το ΠΑΣΟΚ, ο Λοβέρδος και η κάθε καργιόλα του "Σοσιαλιστικού Κινήματος" δε χρειάζεται να περιμένουν να έρθουν τα κοράκια του ΔΝΤ. Ενεργούν από μόνοι τους για το βιασμό του εργαζόμενου, τη στήριξη των εργοδοτών και τη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Επειδή θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ενδεχομένως να μας χλευάσουν ότι βλέπουμε μονομερώς τα πράγματα, καλούμε τους επικριτές μας και τους γλείφτες του συστήματος να μας επιχειρηματολογήσουν στα παρακάτω:

Ζητούμε να μας πείτε 1 μέτρο που εναντιώθηκε στις επιχειρήσεις, στο μεγάλο κεφάλαιο και στους εφοπλιστές? Ένα μόνο! Εννοείται πως όποιος μας επιχειρηματολογήσει οικονομικά και όχι κομματικά, θα δημοσιεύσουμε την άποψη του!

Επίσης, η "σοσιαλιστική κυβέρνηση" του ΜΠΑΤΣΟΚ, ο Παπανδρέου και ο Χρυσοχουντίδης που δε παραλαμβάνει το C4Ι που ο ...ίδιος παρήγγειλε, φυλάκισε μια 19χρονη κοπέλα για συμμετοχή στους ΠΤΦ επειδή βρέθηκαν αποτυπώματά της σε ...κινητά αντικείμενα και στα ...σκουπίδια. Μη ξεχνάτε ότι κανείς δε μπήκε φυλακή για το βιασμό της χώρας, ενώ μια κοπέλα (πάλι του αναρχικού χώρου, όλως τυχαίως), φυλακίζεται με κατάφωρες νομικές παραβιάσεις καθώς τα κινητά αντικείμενα δε μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες. Κι όμως! Και το χειρότερο είναι ότι η ελληνική κοινωνία πέρα από το 10%, δεν αντιδρά και το θεωρεί φυσιολογική εξέλιξη.

Ρε Χριστοφοράκο δώσε μια μίζα στον Χρυσοχουντίδη να γλιτώσεις την κοπέλα. Ας κάνεις και εσύ ένα καλό στη ζωή σου!

3 σχόλια:

Το παιδί της πλατείας είπε...

ΜΠΑ.ΤΣΟΚ μάγκες και σε λίγο θα μας βάλουν όλους με το ζόρι να πληρώνουμε για τις αμαρτίες τους...
Πάντως και η Αριστερά έχεις τις γαμημένες ευθύνες της αφού ένα κομμάιτ της, όπως ο ΣΥ.ΡΙΖΑ το στηρίζει εμμέσως...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, τα κόμματα της βουλής, Συριζα και κυρίως το ΚΚΕ, έχουν ξεχάσει τι θα πει αντίσταση!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Η αριστερά εχει κατά τη γνώμη μας τεράστιες ευθύνες για το σημερινό κατάντημα.

Κατ'εμέ το ΚΚΕ δεν ανήκει καν στην αριστερά! Είναι χουντικό και αντιδημοκρατικό κόμμα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει πολλές ευθύνες αλλά παράλληλα τρώει και αρκετό πόλεμο (ξεκαθαρίζω ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα).

Το ζήτημα είναι από δω και στο εξής τι κάνουμε?
Και δε φαίνεται να υπάρχει ούτε σύμπνοια αλλά ούτε και διάθεση από κανέναν!