18 Απριλίου 2010

Οι Τζούλιες των ειδήσεων και η πουτάνα... ο Λαός

Να λοιπόν που ξεχάστηκαν για λίγο τα spreads. Εκεί που όλοι μετρούσαν κάθε βράδυ στα δελτία 3 το λάδι και 5 το λαδόξυδο, πέρασαν τώρα στην υπόθεση των «6» και στο γνώριμο πεδίο της «εγχώριας τρομοκρατίας».

Οι συλλήψεις οδήγησαν σε νέο λαμπρό ντόμινο «αποκαλύψεων» τα επικά δελτία. Οσο έκρυβαν λόγια οι αστυνομικές ανακοινώσεις τόσο οι «Τζούλιες» των ειδήσεων τα πέταξαν όλα, πλειοδοτώντας σε «πληροφορίες» και «στοιχεία».
Μπήκαν στις ζωές των άλλων, παραβιάζοντας απόλυτα το Σύνταγμα κι όλους τους κανόνες της δεοντολογίας που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται η δημοσιογραφία.
Μέσα από φανατισμένα δελτία, έκτακτες εκπομπές «λόγου» και απευθείας συνδέσεις με τα σπίτια των συλληφθέντων, καταργήθηκε και τούτη τη φορά ολοσχερώς το τεκμήριο της αθωότητας, αποκαλύπτοντας ανάγλυφα τους σκοτεινούς διαδρόμους του «ρεπορτάζ». Τα αστυνομικά «στοιχεία» ανακατεμένα με κάθε λογής σενάρια διοχετεύτηκαν στους ταγούς της ενημέρωσης για να οικοδομήσουν αυτοί με τη σειρά τους τα πορτρέτα των «αιμοσταγών δολοφόνων», κατασπαράζοντας τις ζωές και τις οικογένειές τους πριν ακόμη βρεθεί έστω κι ένα νεροπίστολο.

Πόσες φορές έπαιξε για παράδειγμα το Mega την ψεύτικη συνομιλία με τους δήθεν σαρκασμούς των «τρομοκρατών» για το σκοτωμένο παιδί, ακόμα κι όταν όλοι πλέον οι δημοσιογράφοι γνώριζαν το ψέμα και είχαν στα χέρια τους την αληθινή συνομιλία; Το ίδιο δεν συνέβη και με την αστεία ιστορία για τους πυροβολισμούς στις ραχούλες του Υμηττού;
Μπορεί, βέβαια, να αρνήθηκαν οι συντελεστές του δελτίου να διαβάσουν το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των συνομιλιών της δικογραφίας, όπως επί Ζαχόπουλου είχαν αρνηθεί να δούνε το επίμαχο DVD! Πόσο πιο πολύ ρόμπα μπορεί ν' αντέξει κάποιος να γίνει, όταν του υπαγορεύουν αστυνομικοί με μηνύματα «ειδήσεις» στον αέρα; Οσο κι αν οι ψευτιές κι ο διασυρμός ανθρώπων ξεκίνησαν από τα ανώνυμα μπλογκ, είναι τα έγκυρα και επώνυμα δελτία των ηλεκτρονικών κυρίως ΜΜΕ αυτά που τις «πιστοποίησαν» και τις «ξέπλυναν».

Οι σημερινοί συλληφθέντες χαρακτηρίστηκαν δολοφόνοι, τα σπίτια τους γιάφκες, οι σχέσεις τους ποινικοποιήθηκαν και με συνοπτικές διαδικασίες φυλακίστηκαν. Ολα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμβολή (όχι των εισαγγελέων αλλά) των δελτίων ειδήσεων, που έφτιαξαν μεθοδικά τις εικόνες των ενόχων πάντα με τις πληροφορίες στελεχών της αντιτρομοκρατικής - κατά δήλωση όλων σχεδόν των παρουσιαστών.

Τηλεφωνικές συνομιλίες, όργανα γυμναστικής, τενεκέδες, βιβλία, σκληροί δίσκοι και καλαμωτές έγιναν το σκηνικό της εικόνας του νέου αδίστακτου τρομοκράτη. Παλιές συλλήψεις, ακόμη και δημόσια έκφραση απόψεων αρκούν για να επισφραγίσουν την ενοχή. Εγκαλούνται ακόμη και υπουργοί που έδωσαν εντολές να σταματήσει μια παρακολούθηση - κι εκείνοι απολογούνται με σκυμμένο το κεφάλι στους «άρχοντες» των δελτίων. Ολα έγιναν χωρίς να περιμένουν καν μια απόδειξη, έστω ένα σεσημασμένο όπλο για καβάτζα. Αφού ολοκλήρωσαν δε, έριξαν το θέμα πίσω στην τρίτη και στην τέταρτη θέση των δελτίων ...ελλείψει στοιχείων!
Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι ίδιοι είναι που κατά καιρούς ζητάνε (και θα ξαναζητήσουν) παραιτήσεις υπουργών επειδή είπαν ψέματα στο λαό. Κι όλα αυτά χάριν του ρεπορτάζ.

Πηγή: anergoi dimosiografoi

Εμείς να συμπληρώσουμε ότι η μεγαλύτερη πουτάνα της ιστορίας αυτής είναι ο λαός, ο οποίος κάθεται και παρακολουθεί αποβλακωμένος, χωρίς την παραμικρή αντίσταση στην αστυνομοκρατία, στην κατασκευή ειδήσεων και ενόχων, στη σύληση κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στη προκλητική στάση των δημοσιογράφων, των μπάτσων και των Χρυσοχουντικών συμβούλων. Απλά κοιτάει χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει ενώ πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι ρουφιανεύουν στους μπάτσους λες και είναι υποχρέωσή τους η κατάδοση υποψηφίων θυμάτων του κράτους.

Σε όλους αυτούς ευχόμαστε το καβλί του ΔΝΤ να φτάσει έως το στομάχι τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: