6 Ιανουαρίου 2010

Δεκαέξι μισθοί για τους γλείφτες της Βουλής

Πόσοι πολίτες άραγε γνωρίζουν ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν το προκλητικό προνόμιο να αμείβονται με δύο επιπλέον μισθούς,τους επονομαζόμενους "15ο και 16ο",οι οποίοι μάλιστα είναι και αφορολόγητοι;

Η συνδρομή της Βουλής στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας με μείωση των δαπανών της αναμένεται, τελικά, να είναι από μικρή έως και συμβολική.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για περικοπή δαπανών προσκρούουν, πριν ακόμη...επισημοποιηθούν, σε έντονες αντιδράσεις. Οι βουλευτές αντιδρούν σε μείωση των αποδοχών τους, αν και φαίνεται να προχωρά η απόφαση περικοπής των απολαβών τους για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, πιθανότατα κατά 15%.

Εντονες αντιδράσεις και απειλές για δυναμικές κινητοποιήσεις προκάλεσε η πρόταση να θιγεί το προνόμιο-πρόκληση των υπαλλήλων της Βουλής να αμείβονται με δύο επιπλέον μισθούς, τους περίφημους 15ο και 16ο μισθό, που λαμβάνουν ως αφορολόγητο επίδομα στο άνοιγμα και κλείσιμο της Ολομέλειας κάθε χρόνο.

Μια προσεκτική ανάγνωση των κονδυλίων που πιστώνονται στον προϋπολογισμό της Βουλής αποκαλύπτει ότι μεγάλα ποσά διατίθενται για πλείστες αποζημιώσεις, ορισμένες εκ των οποίων δεν αποσαφηνίζονται απόλυτα...

Πηγή: greece-salonica

Ρουφιάνοι της Βουλής, θέλετε να μας πείτε ποιοι γλύφτες σας έβαλε στη Βουλή? Γιατί εμείς προκήρυξη δεν έχουμε βρει...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσεις παιδια ποτε θα πατε στην ταβερνα