15 Ιανουαρίου 2010

Κοίτα ποιος μιλάει

Και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά τη χθεσινή ημέρα, αντίκρισα ένα σπάνιο θέαμα το οποίο και με σαγήνευσε. Ενώ, λοιπόν, βρισκόμουν καθήμενος αναπαυτικά, διαβάζοντας και αναμένοντας την πτήση μου προς έναν ...εξωτικό προορισμό της Βορείου Ελλάδος, σε ένα από τα βραδινά δελτία ηλιθίων είδα τη μεγάλη μου αγάπη...!

Πετάχτηκα!

Τρελάθηκα!

"Πρέπει να το δω οπωσδήποτε", εκμυστηρεύομαι στον εαυτό μου! Τρέχω αμέσως ανάμεσα σε εκατοντάδες αδιάφορους, να βρω μια τηλεόραση με ήχο!

Βρήκα εν τέλει μία. Πρέπει να έχασα σίγουρα ένα τρίλεπτο. Ορκίστηκα να το βρω στο youtube! Δε μπορεί να το χάσω!

Ήταν ο Μητσοτάκης. Ναι, ο επίτιμος! Ο προδότης, ο αποστάτης, ο βασικότατος θεμελιωτής της αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας και του μετέπειτα ερχομού της Χούντας. Ο άνθρωπος που πραγματικά μέσα σε 3,5 χρόνια, διέλυσε τη χώρα. Όπως βέβαια έκανε και ο άλλος μεγάλος, ο Κωστάκης. Απλά αυτός χρειάστηκε 4,5 χρόνια για να φέρει τη χώρα στα πρόθυρα χρεωκοπίας.

Για να μη σας κουράζω, ο επίτιμος μιλούσε για το έλλειμμα. Ναι, καλά ακούσατε. Για το πρωτογενές μάλιστα! Απίστευτο. Και όμως αληθινό. Ελλάδα είναι εδώ! Όλα γίνονται. Τρελαίνομαι προς στιγμήν! Συλλογίζομαι μερικά δευτερόλεπτα και λέω, έλα μην είσαι μαλάκας. Πρέπει να το αποθανατίσεις!

Και ξεκινάω:

Ο επίτιμος πρότεινε διάφορους τρόπους αντιμετώπισης του ελλείμματος. Όλες, βέβαια οι προτάσεις ήταν κλεμμένες από τα fundamentals της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, ή όπως αλλιώς αποκαλείται οικονομικός φιλελευθερισμός ή νεοφιλελευθερισμός. Τι άλλο θα περίμενε κανείς από τον επίτιμο;

Εμείς έχουμε 2 ερωτήσεις για σένα Κώστα, ή αλλιώς, Ιουλιανέ αποστάτη:

Πέρα από την αποστασία του 1965 και τα υπόλοιπα ...ευεργετήματα που προσέφερες σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, απάντησε μας σε κάτι:

1. Ποιο ήταν το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης (ή αλλιώς πρωτογενές έλλειμμα) που δημιούργησες το 1990 όταν και "δυστυχώς" ανέλαβες τη διακυβέρνηση της δύσμοιρης αυτής χώρας? Να πούμε; 14%.

2. Ποια ήταν τα επόμενα ελλείμματα που δημιούργησες, όταν και άρχισες να εφαρμόζεις τις νεοφιλελεύθερες συνταγές σου; Να πούμε εμείς; Το 1991 ήταν 10,5%, το 1992 ανέβηκε στο 11,5% και το 1993 ανέβηκε στο 12,5%. Απλά να υπενθυμίσουμε σε όσους δε το γνωρίζουν, ότι αυτά είναι τα 4 μεγαλύτερα πρωτογενή ελλείμματα που καταγράφτηκαν την τελευταία τριαντακονταετία στην οικονομική ιστορία της Ελλάδας.

Το πέμπτο μεγαλύτερο που μπαίνει σφήνα στα παραπάνω (δεύτερο στην κατάταξη) είναι το 12,7% που "δημιούργησε" σήμερα η νεοφιλελεύθερη, επίσης, κυβέρνηση του μεγάλου και ανυπέρβλητου Κωνσταντίνου Καραμανλή του Β'.

Κοινώς, χορτάσαμε μαλάκες!

Ακολούθως έφυγα για την πτήση μου, ήρεμος, ώστε να επιθεωρήσω τα γαλάζια "αποφάγια" που έμειναν στον ουρανό από τα πάρτυ στους προϋπολογισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: