29 Ιανουαρίου 2010

Συλλεκτικός Εξάντας


Μετά από δέκα χρόνια πορείας και είκοσι ένα διεθνή βραβεία, ο Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου, που τα τελευταία 6 χρόνια προβάλλεται στην ΝΕΤ, κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική πολυτελή έκδοση.
Η έκδοση που φέρει τον τίτλο «10 χρόνια Εξάντας» περιλαμβάνει 14 ταινίες αντιπροσωπευτικές της σειράς, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν διακριθεί διεθνώς. Κάθε ψηφιακός δίσκος συνοδεύεται από έντυπο ενημερωτικό υλικό, με φωτογραφίες από τα γυρίσματα και άγνωστες σκηνές πίσω από τις κάμερες.
Τα 14 ντοκιμαντέρ του Εξάντα αποτελούν στιγμιότυπα της καθημερινής ιστορίας του παγκοσμιοποιημένου μας Κόσμου, ενός κόσμου σκοτεινού, άδικου, άπληστου και πολλές φορές επικίνδυνου. Ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, οικονομική κρίση, φασισμός, γκετοποίηση και αποκλεισμός, οργανωμένο έγκλημα, είναι μερικές από τις θεματικές ενότητες που καλύπτονται από αυτήν την προσπάθεια.
Η έκδοση «10 χρόνια Εξάντας», θα ολοκληρωθεί σταδιακά. Ήδη κυκλοφορούν τα, "Δέλτα, οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου" και "Welcome to Tijuana", ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν το "Μυστικό της Αυγής" και το "Αίμα του Κουάν Κουάν". Μετά σειρά έχουν το «Πεθαίνοντας στην Αφθονία», «Αναμέτρηση στη Στέγη του Κόσμου», «Οι Σάρκες του Σίβα», «Τα παιδιά ενός βιασμού» κ.α..


Η συλλεκτική έκδοση διατίθεται από επιλεγμένα καταστήματα, βιβλίου, βίντεο και μουσικής, σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και στους ομογενείς της Αμερικής, της Ευρώπης και της Αυστραλίας.


Πηγή: ανεργοι δημοσιογράφοι

Tο Γιώργο τον είχαμε γνωρίσει μέσω μιας φίλης στην πρεμιέρα ενός από τα ντοκιμαντέρ του στο Απόλλων της Σταδίου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δουλειά του, ενώ πολλές από τις αποστολές εγκυμονούν κινδύνους ακόμη και για τη ζωή του.
Αξίζει κάποιος να δει μια απο τις ελάχιστες σοβαρές και αντικερδοσκοπικές δημοσιογραφικές προσπάθειες στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: