4 Φεβρουαρίου 2010

Μπιρμπίλη η ...ακάθαρτη

Την ημέρα που ο Σουφλιάς παρέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, την πράσινη Τίνα δεν συνόδευαν μόνο οι υφυπουργοί του νέου υπουργείου αλλά και οι τρείς σωματοφύλακες «σύμβουλοι» της νέας υπουργού: Δημήτρης Λάλας (υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Λουκάτος και Νίκος Χλύκας.


Μέχρι εδώ καλά, αλλά θα πρέπει να δει κανείς με τι ασχολούνται οι κ.κ. «σύμβουλοι» στην καθημερινότητα τους γιατί το πράγμα μυρίζει λαμογιά μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Και οι τρείς τους λοιπόν έχουν (μέχρι και σήμερα) ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με έργα και μελέτες περιβάλλοντος και ενέργειας. Βεβαίως κανείς δε περίμενε να βρει η νέα υπουργός συμβούλους από τον ΟΑΕΔ αλλά μήπως δεν είναι και σωστό, όσοι έχουν προσωπικά ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω άμεσης ή... έμμεσης συμμετοχής σε μελέτες και έργα του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και από τη διαμόρφωσης της ίδιας της νομοθεσίας, αφού συμμετέχουν στη διαμόρφωση της, να διαλέξουν ή να είναι σύμβουλοι ή να είναι επιχειρηματίες;

Με ποια λογική για παράδειγμα ο κ. Χλύκας διαμορφώνει τη νομοθεσία για τα δάση και για τα καμένα όταν η εταιρεία του ασχολείται ακριβώς με τις μελέτες και εργασίες που πρέπει να γίνουν στις περιοχές αυτές; Θα πει κανείς μα έχει την τεχνογνωσία. Ε τότε ας αναλάβει και τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής κάποια χρηματιστηριακή εταιρεία ή την Προστασία του Πολίτη ο Παλαιοκώστας!Όμως η περίπτωση Χλύκα ωχριά μπροστά στην περίπτωση Λάλα.

Ας δούμε λοιπόν την περίπτωση του καθηγητή Λάλα λοιπόν μέσω διαδικτύου έτσι ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για τα γραφόμενα.Ο κ. Λάλας λοιπόν έχει μια εταιρεία ονόματι FACETS (www.facets.gr) που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικών μελετών και μεταξύ των άλλων με «Παροχή υπηρεσιών μεσιτείας για συναλλαγές δικαιωμάτων εκπομπών». Δηλαδή ο κ. Λάλας είναι επισήμως έμπορος ρύπων του θερμοκηπίου και εξυπηρετεί διάφορες βιομηχανίες, Τράπεζες κλπ. Όμως ο κ. Λάλας έχει συμμετάσχει στο έργο «Κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για την περίοδο 2008-2012» που είχε αναθέσει το ΥΠΕΧΩΔΕ στην εταιρεία ΕΠΕΜ ΑΕ (ιδιοκτησίας Ανδρέα Λουκάτου, γ! ια να κλείνει ο κύκλος). Με άλλα λόγια ο κ. Λάλας σαν γνήσιο λαμόγιο από τη μία καθόριζε τα δικαιώματα εκπομπών για κάθε μία βιομηχανία και ταυτόχρονα κάνει τον μεσίτη στο χρηματιστήριο ρύπων για λογαριασμό αυτών που τους μοίρασε τα δικαιώματα! Η εν λόγω ενασχόληση του κ. Λάλα με την εμπορία ρύπων φαίνεται εξ άλλου και στην Ευρωπαϊκή Ενωση αφού το όνομα του φιγουράρει (μαζί με του κ. Λουκάτου (ΕΠΕΜ)) στη λίστα των ελλήνων που έχουν άδεια μεσίτη στο εμπόριο ρύπων (http://ec.europa.eu/environment/ets/account.do?languageCode=en&account.registryCode=GR&accountType=121&identifierInReg=&accountHolder=&primaryAuthRep=&search=Search&searchType=account¤tSortSettings=&resultList.currentPageNumber=1).Μια και ο κ. Λάλας λοιπόν ξέρει καλά τη δουλειά η κα Υπουργός τον τοποθέτησε παράλληλα και Εθνικό Εκπρόσωπο για την Κλιματική Αλλαγή και Πρόεδρο της Επιτροπής 20-20-20 που είναι αρμόδια για τη χάραξη της πολιτικής της χώρας μας για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή (νέες δουλειές για την εταιρεία του και τις αδελφές εταιρείες).

Βεβαίως ο άνθρωπος ίσως να έχει και κάποιο δίκιο. Πληρώνεται από το υπουργείο ή όχι; Πληρώνεται σαν Πρόεδρος της Επιτροπής 20-20-20 ή όχι; Αν δεν τον πληρώνουν τότε πώς να ζήσει ο άνθρωπος μόνο με τη σύνταξη; Εξ άλλου η εταιρεία του είναι για καλό σκοπό!Αυτά προς το παρόν για τα νέα «πράσινα» λαμόγια του υπουργείου Περιβάλλοντος και ας φροντίσει η δημοσιογραφική (ή μήπως εισαγγελική) έρευνα για τα υπόλοιπα. Αν πάλι κάπου η έρευνες αυτές κολλήσουν εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!

Υ.Γ1. Πάμε στοίχημα ότι οι δικαιολογίες που θα δοθούν θα είναι εξ ίσου πιστικιές με αυτές του κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, Ειδικού Γραμματέα του ιδίου υπουργείου για την εταιρεία της συζύγου του;

Υ.Γ2. Το βιογραφικό του κ. Λάλα (παραλείποντας ζουμερές λεπτομέρειες) βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/d4b7898b-434a-4b31-8d32-6ebf70ed6026). Ο τίτλος του καθηγητή είναι αληθινός μιας και ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθήνας για λίγα χρόνια, αφού έφυγε γύρω στο 1983 κάνοντας χρήση πλασματικής 15ετίας που δόθηκε τότε για να αδειάσουν τα πανεπιστήμια από τους άχρηστους.

Υ.Γ.3 Για να μην εξαφανιστούν οι ιστοσελίδες έχουν κρατηθεί και αντίγραφα!!

Πηγή: troktiko

Έτσι, για να μη ξεχνάμε ποιο πραγματικά είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ της μίζας, της λαμογιάς και της άριστης χειραγώγησης των αποβλακωμένων νεοελλήνων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε και τον κ Σ.Κουρνιώτη ,της Epem ο οποίος εμφανίζεται ώς σύμβουλος του Γ.Ε.Δ.Ε ( Γραφείο Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών) ενώ κατάφερε να εκμαίευσει δικαιώματα εκπομπών για διάφορες τουβλοβιομηχανές εμφανίζοντας τεράστιες παραγωγές( με ψεύτικα δεδομένα. Ζημία μερικών χιλίαδων ευρό για το Ελληνικό Δημόσιο

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΡΕΣ