9 Απριλίου 2010

Η INTERATTICA δείχνει το δρόμο

Στο αποκλεισμό της εταιρείας ταχυμεταφορών «INTERATTICA» προχώρησαν οι 100 περίπου εργαζόμενοι, μετά από την ανακοίνωση των υπευθύνων για πτώχευση της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τον αποκλεισμό, καθώς δεν υπήρξε διαβεβαίωση για την καταβολή των αποζημιώσεων. Ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους διευθυντές, οι εργαζόμενοι έλαβαν γραπτή εγγύηση για καταβολή των αποζημιώσεων μέχρι την 5η Μαΐου, όταν και θα εκδικαστεί η υπόθεση της πτώχευσης της εταιρείας.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να επιτραπεί στους Γάλλους διευθυντές να εξέλθουν από το κτίριο αλλά και να συνεχιστεί η κατάληψη το Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν και πάλι ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο δικτυακό τόπο του σωματείου ταχυμεταφορέων Ν. Αχαϊας «Ένωση» γίνεται αναφορά στην πτώχευση της INTERATTICA και τονίζεται ότι «η είδηση για ολοκληρωτικό κλείσιμο της εταιρείας υπήρχε εδώ και καιρό, αλλά στις ερωτήσεις των εργαζομένων, οι απαντήσεις των υπευθύνων ήταν πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, μέχρι να "βγουν"και οι μέρες του Πάσχα». Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας, πραγματοποιείται κάλεσμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της INTERATTICA, ενώ αναφέρεται και το ενδεχόμενο συγχώνευσης της εταιρείας με κολοσσό του τομέα των ταχυμεταφορών.

Σημειώνεται ότι η INTERATTICA δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών ταχυμεταφορών από το 1990, ενώ το 2006 η εταιρεία εξαγοράστηκε κατά 86% από τον όμιλο εταιρειών GEOPOST, ο οποίος ανήκει εξ ολοκλήρου στον όμιλο LAPOSTE (Γαλλικά Ταχυδρομεία).

Επιτέλους, κάτι ευχάριστο!

Μόνο τέτοιες λύσεις μπορούν να δώσουν αποτελέσματα. Η ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων και η παύση του γλειψίματος κώλων μέσα στις εταιρείες, είναι οι μόνοι τρόποι για την αλλαγή της μίζερης καθημερινότητας των ελλήνων ιδιωτικών υπαλλήλων.

Ειδάλλως, όλοι θα βρεθούμε στην ίδια θέση με τους εργαζόμενους της INTERATTICA.

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Μακάρι να είναι η αρχή...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε Λωτοφάγε,

Μακάρι δε λες τίποτα. Το ζήτημα είναι να γενικευτεί το φαινόμενο, μήπως και δούμε και μια άσπρη μέρα! Να είσαι καλά!
Καλημέρα!