30 Μαΐου 2010

Ένα "γράμμα" από το καράβι για τη Γάζα

Ο κύβος ερίφθη. Τα πλοία ξεκίνησαν από το σημείο συνάντησης νότια της Κύπρου με κατεύθυνση την Παλαιστίνη. Ο υπολογιστής στον οποίο γράφεται αυτό το κείμενο προορίζεται για ένα ορφανό στη Γάζα Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γράφεται από τα δεξιά προς τα αριστερά όπως στα αραβικά. Όλοι οι άλλοι υπολογιστές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο σε περίπτωση ισραηλινής απόβασης στα πλοία. Κάμερες και φωτογραφικές μηχανές είναι όμως σε πλήρη ετοιμότητα. Η μόνη μας άμυνα είναι η δημοσιότητα και το διεθνές δίκαιο, το οποίο όμως καταπατούν συνέχεια οι κυβερνήσεις του Ισραήλ .
Μελετάμε συνεχώς σενάρια εμπλοκής. Πιθανολογούμε ότι οι ισραηλινοί θα επιτεθούν στα φορτηγά και θα μας συλλάβουν. Θα τους θυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία ότι εκείνοι είναι οι ασύλληπτοι εγκληματίες πολέμου.

Έχουμε στόχο να υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση όχι μονάχα τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας με τα καράβια στη Γάζα αλλά και το σπάσιμο του εμπάργκο. Η μετατροπή της Γάζας σε σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης με την απαγόρευση μεταξύ άλλων της εισαγωγής παιχνιδιών, μπαχαρικών και μουσικών οργάνων δείχνει την κατάντια της ισραηλινής κατοχής.

Η απόσταση που μας χωρίζει είναι 160 ναυτικά μίλια. Ωστόσο σε κάθε στιγμή αναμένουμε επιθετικότητα εκ μέρους των ισραηλινών γι αυτό καλούμε σε επαγρύπνηση. Αυτή η νύχτα ανήκει στην Παλαιστίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: