8 Μαΐου 2010

Μπάτσοι, τα πνευματικά απόβλητα της κοινωνίας



Να ενημερώσουμε όσους δε γνωρίζουν, ότι οι μπάτσοι προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα στην κατάληψη της οδού Ζαΐμη χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και χωρίς ένταλμα.

Αν αυτό δεν είναι παραβίαση των νόμων και της δημοκρατίας, τότε τι είναι;

Επίσης, για ποιο λόγο έγινε αυτή η επίθεση; Υπήρχαν στοιχεία; Όχι.

Για ποιο λόγο ενοχοποιείτε με το έτσι θέλω χώρους με κοινωνική δράση και προσφορά στην περιοχή;

Τι διαφορετικό έχει η περιοχή των Εξαρχείων που δεν έχουν οι υπόλοιπες;

Θα μου πειτε ποιος μπάτσος καταλαβαίνει τι θα πει κοινωνική δράση και αντίσταση στην καθημερινή του ζωή; Κανείς. Η δουλειά τους είναι να ξυλοκοπούν τον κόσμο που αντιδρά και αντιστέκεται, να τον ενοχοποιούν με "κόκκινες τσάντες" και "πράσινα allstar". Στην πλειοψηφία τους, τα θύματα είναι από τον αριστερό χώρο και κυρίως τον αναρχικό. Λογικό είναι αφού είναι οι μόνοι που δε σκύβουν το κεφάλι, οι μόνοι που αγωνίζονται για ένα καλύτερο και αξιοπρεπές αύριο, οι μόνοι που δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα, οι μόνοι που δεν αβαντάρονται από τα ΜΜΕ, οι μόνοι που στους χώρους εργασίας δέχονται διώξεις, απολύσεις και απομακρύνσεις για τις ιδέες τους.

Ενδεχομένως, να εμφανιστεί κάποιος και να πει: "Καλά ρε παιδιά, περιμένατε ποτέ από μπάτσο να έχει κοινωνική συνείδηση και να ενδιαφερθεί για το μέλλον της κοινωνίας;"

Όχι, αλλά θεωρούμε πως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η φύλαξη των κλεφτών και βιαστών της ελληνικής κοινωνίας (πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες) που ευαγγελίζεται ο Χρυσοχουντίδης και άλλο η ενοχοποίηση ατόμων και ομάδων με ψεύτικα στοιχεία, ο ξυλοδαρμός, με άσβεστο μίσος, διαδηλωτών, μεταναστών και συλληφθέντων, η εισβολή χωρίς κανένα στοιχείο σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης (Στέκι μεταναστών), πολυχώρων δράσης και τέχνης (Πάρκο Ναυαρίνου), χώρους αντιπληροφόρησης (Ρεσάλτο) κλπ. Θα μου πείτε εδώ χτύπησαν το Γλέζο που έφερε τη δημοκρατία στη χώρα, και την Κουτσίμπου που αγωνίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε στη Χούντα. Επομένως, πως θα αντιληφθούν τι σημαίνουν οι λέξεις δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα;

Υπάρχει κάποιος μπάτσος ο οποίος να αντιλαμβάνεται αυτές τις έννοιες; Η απάντηση, λογικά, είναι αρνητική (γιατί θεωρούμε ότι έστω ένα 5-10% ενδεχομένως να αντιλαμβάνεται). Και αυτό προκύπτει εκ του αποτελέσματος καθώς υπηρετούν επάξια τα αφεντικά τους (τρίπτυχο: πολιτικοί, δημοσιογράφοι επιχειρηματίες), ενώ στο ρόλο τους ως βασανιστή και τρομοκράτη παίρνουν άριστα, καθώς καταστέλλουν, συνήθως, βίαια ότι πάει να δημιουργήσει η κοινωνία μετά χρόνιες ζυμώσεις.

Αυτό που είναι τρομερά ανησυχητικό ότι παραβιάζονται κατάφωρα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα και μάλιστα σε καθημερινή βάση και σε συνθήκες ακόμη και διασκέδασης (συλλήψεις και εισβολή σε καφετέριες, μπαρ και στέκια νεολαίας).



Απροκάλυπτη επίθεση της ομάδας Δέλτα σε διαδηλωτές στην οδό Μητροπόλεως.
Από θαύμα δε θρηνήσαμε νεκρούς... Υπήρχε περίπτωση ένας σώφρων άνθρωπος να έκανε μία τέτοια επίθεση;


Επίσης, αυτή η κυρία αποτελεί "κίνδυνο" για την μεταπολιτευτική δημοκρατία και υπό τις εντολές του υπουργού προστασίας του Πολίτη, οι εντολοδόχοι του, μπάτσοι, λάνσαραν πάνω της, το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Και μιλάμε για γεγονότα μιας μέρας! Της 05-05-2010.

Μετά από όλα αυτά θα θέλαμε να κάνουμε μία σημαντικότατη επισήμανση.

Θα βγουν πολλές "Κασσάνδρες" και θα μας κατηγορήσουν ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι μπάτσοι, είναι οικογενειάρχες, είναι εργαζόμενοι σαν και εμάς κλπ κλπ κλπ.

Στο πρώτο, λοιπόν, από τη στιγμή που θεωρούμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι (άποψη που ενστερνιζόμαστε και εμείς αλλά τα γεγονότα συνεχώς μας διαψεύδουν), ψάχνουμε να βρούμε μία ανακοίνωση αστυνομικών που να καταδικάσουν ή πάρουν αποστάσεις από τα γεγονότα. Γιατί ωραίο το παραμυθάκι με τους αστυνομικούς-προστάτες του πολίτη αλλά συνεχώς διαψεύδεται.

Καμία ανακοίνωση, κανένας διαχωρισμός των "καλών" από τους "κακούς". Έχουμε ακούσει και το άλλο: στα ΜΑΤ πάνε οι τρελοί και οι κομπλεξικοί; Δηλαδή οι υπόλοιποι νορμάλ, που είναι να πάρουν θέση; Που είναι να διαμαρτυρηθούν για τους "κακούς" συναδέλφους τους;

Το άλλο: είμαστε λέει μαζί σας σε μια διαδήλωση αλλά σας πλακώνουμε γιατί δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς... Αυτό παραμένει ασχολίαστο!

Και όλα αυτά γιατί?

Για ένα μισθό 1.100-1.200 ευρώ; Τόσο ξεπουλημένοι πια; Δηλαδή αν τους δώσουν 1.500 θα πυροβολούν με το καλημέρα; Ξέρετε κάποιον φίλο σας που να ενοχοποιεί με τέτοια μανία άλλους εργαζόμενους που απλά διαδηλώνουν για ένα ανθρώπινο, μέσα από την εργασία, μέλλον; Ξέρετε κάποιον που να ξυλοκοπεί με τέτοια μανία συνταξιούχους, ανέργους, αριστερούς, συνδικαλιστές, ανυπότακτους πολίτες; Εμείς, κανέναν. Τότε πως είναι εργαζόμενοι σαν και εμάς; Συμπεριφορά αφεντικού έχουν και μάλιστα που γνωρίζει επακριβώς την ταξική του θέση. Σε όλους τους χώρους εργασίας υπάρχουν ρουφιάνοι και τσάτσοι των αφεντικών, αλλά στο σημείο των μπάτσων δε νομίζουμε φτάνει κανένας.

Υπάρχει εξήγηση για όλα αυτά;

Για μας υπάρχει και βρίσκεται παρακάτω:

Μόνο άνθρωποι με ιδιαίτερα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, άνθρωποι ακαλλιέργητοι, άνθρωποι με πλήρη απουσία πνευματικού πολιτισμού, κουλτούρας και κρίσης, θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Και φανταστείτε ότι εδώ και 20 χρόνια η δημιουργία μπάτσων στηρίζεται στις πανελλήνιες εξετάσεις. Επομένως, εγείρονται 2 ερωτήματα: 1. Η μαζεύουν το πιο απαίδευτο (πνευματικά πάντα) κομμάτι της ελληνικής νεολαίας ή 2. η εκπαίδευση στις σχολές της αστυνομίας αντιγράφει φασιστικά καθεστώτα και μεθοδους αποβλάκωσης και αποχαύνωσης;

Επομένως, μιλάμε για το χειρότερο πνευματικά κομμάτι της κοινωνίας.

Τα πνευματικά απόβλητα της κοινωνίας!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το κείμενό σας. Γενικότερα θα ήθελα να σας πω μπράβο για την προσπαθεια και τα κείμενα που δημοσιεύετε στο blog σας.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!

Οτιδήποτε θεωρεί ο καθένας ότι χρήζει δημοσιεύσης, μεγάλη μας χαρά να μας το επικοινωνήσει!

celin είπε...

Ελεγε ο Παζολινι οτι αν οι μπατσοι ειχαν γνωση του ρολου τους,θα γινονταν το ριζοσπαστικοτερο κομματι

Θελω φιλοι Πειρατες να σας ειμαι ειλικρινης,εγω πιστευω οτι οι δυναμεις καταστολης ειναι απαραιτητες για να μην επικρατει το χαος κ η αυτοδικια σε μια κοινωνια
Αναρχικες θεωρησεις που αποκρουουν τις δυναμεις καταστολης,ελπιζοντας στο Καλο που υπαρχει μεσα στον Ανθρωπο,πιστευω οτι ειναι εξωπραγματικες

Υπαρχει μεσα μας το Κακο κ το Κακο δε πρεπει να μενει ατιμωρητο
Τα εχουν ρημαξει τα προπατζιδικα κ τα ψιλικατζιδικα οι μικροκακοποιοι,ποιος θα προστατεψει αυτους τους ανθρωπους?

Ομως,μπορει εδω καποιος να μου πει "ΡΕ ΦΙΛΕ,ΤΙ ΛΕΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,Κ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ
Κ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΛΑΒΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ"

Εκει,τι να πω?μπορω να διαφωνησω?
Αυτος που προστατευει τον εχθρο του λαου,ειναι κ αυτος,εχθρος

Το μονο που μπορω να απαντησω ειναι οτι σιγουρα δεν ειναι ολοι ιδιοι
Αλλα δε φτανει
Οταν απαγαγουν καναν επιχειρηματια,τους βλεπετε,σκιζονται κ τους βρισκουν
Τους δολοφονους της Μαρφιν γιατι δεν τους βρισκουν?
Το κτηνος που πηγε να σκοτωσει την Κουνεβα?
Τους αλλους με τις βομβες στα στεκια μεταναστων?
Αστα
Πηγα να κανω το δικηγορο του διαβολου κ να αρθρωσω εναν αντιλογο για να κανουμε λιγο συζητηση,αλλα τελικα δε μου βγαινει!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε Celin,

Καταρχήν, να σε ευχαριστήσουμε για το χρόνο που διέθεσες ώστε να εκφράσεις τις απόψεις σου, οι οποίες για εμάς είναι 100% σεβαστές.
Στο αρχικό σου σκεπτικό ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, εννοπείται πως μας βρίσκεις σύμφωνους. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Και δεν εννοώ μόνο τις δυνάμεις καταστολής. Μιλάω για τον απλό αστυνομικό που οδηγείτε μαζί στο φανάρι και αν τολμήσεις να τον ...κοιτάξεις, ενδεχομένως να βρεθείς στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

Το κακό να μη μείνει ατιμώρητο! Αλλά το κακό συνολικά! Οπως αναφέρεις και εσύ, υπάρχει διακριτική δικαιοσύνη.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη διάσταση του πράγματος. Η κουλτούρα του καθενός στην αντιμετώπιση μιας κατάστασης.
Δε μπορουμε, λοιπόν, να διανοηθούμε ότι οι εντολές που δέχονται είναι να ξυλοκοπήσουν μια 55χρονη κυρία ή να μπουν με τις μηχανές σε πορεία ...ανθρώπων και να χτυπούν όποιον βρουν ρισκάροντας για νεκρούς. Ή να μπουν σε ...καφετέρια χτυπώντας θαμώνες και σπάζοντας τζάμια. Αυτα δε νομίζω ότι είναι μόνο εντολές αλλά είναι και θέμα κουλτούρας και πολιτισμού του κάθε ανθρώπου. Και δυστυχώς, δε φαίνεται να υφισταται κάτι τέτοιο!

celin είπε...

ΕΙδικα αυτο,
http://oramiden.blogspot.com/2010/05/m-2010.html

οχι απλα σας δικαιωνει,αλλα δυστυχως η αληθεια ειναι οτι κ λιγα λεμε.
Οποτε τι κανουμε?

εγω προσωπικα εχω βρει την απαντηση σε αυτο το ερωτημα με το να προσπαθω να πεισω οσους πιο πολλους μη αριστερους να ψηφισουν Αριστερα

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ειναι και αυτό μια λύση! Αν είναι να τα συγκρίνεις με τα υπόλοιπα...