10 Νοεμβρίου 2009

40.000 στρατιώτες στέλνει στο Αφγανιστάν ο νομπελίστας ...ειρήνης

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται ότι θα εγκρίνει την αποστολή περισσοτέρων στρατιωτών στο Αφγανιστάν για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά των Ταλιμπάν, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται "καλά πληροφορημένες πηγές", ο Ομπάμα θα εγκρίνει την αποστολή ακόμα 40 χιλιάδων στρατιωτών, όπως ζήτησε ο στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ. Ο πρόεδρος Ομπάμα εδώ και εβδομάδες έχει ...διαβουλεύσεις με τους στενούς συνεργάτες του για τη χάραξη της νέας στρατηγικής στο Αφγανιστάν. Αρκετοί σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου υποστήριξαν την μαζική ανάπτυξη στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, κατά τα πρότυπα του Ιράκ, ώστε να βελτιωθεί το περιβάλλον ασφαλείας, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν χάσει τη ζωή τους από ανταρτικές επιθέσεις.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο CBS ότι ο αριθμός των στρατιωτών που θα αποφασίσει ο πρόεδρος Ομπάμα να σταλούν στο Αφγανιστάν είναι "κοντά σε αυτό που έχει ζητήσει" ο στρατηγός Μακ Κρίσταλ. Η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων θα αρχίσει από τις αρχές του επόμενου χρόνου. Ο εκπρόσωπος του Λ. Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν θα κάνει ανακοινώσεις για τη στρατηγική του στο Αφγανιστάν μέχρι να επιστρέψει από το ταξίδι στην Ασία, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Σχόλιο Πειρατών:

Ευτυχώς που ο Ομπάμα πήρε το Νομπέλ Ειρήνης και μπορούμαστε όλοι να κοιμόμαστε ήσυχοι. Σε τι υποκριτικό κόσμο ζούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: