12 Νοεμβρίου 2009

Προσέξτε το μέγεθος της διαπλοκής που περιγράφει το άρθρο

Mυστική κρατήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας για το θέμα των Ναυπηγιών Σκαραμαγκά που έλαβε χώρα την Τρίτη παρουσία της Λούκας Κατσέλη και των συνεργατών της Βικέντιου Αρσένη και Γιάννη Λουκά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Ο ρόλος των συνομιλητών σύμφωνα με τις δοθείσες πληροφορίες κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Ο κ. Γιάννης Λουκάς, φέρεται να είναι στέλεχος της ThyssenKrupp στην Γερμανία και έχει διατελέσει σύμβουλος του κ. Άκη Τζοχατζόπουλου στην προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων που ανατέθηκε στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά. Ο κ. Βικέντιος Αρσένης (κουνιάδος της κ. Κατσέλη) ήταν πρώην σύμβουλος για τα εξοπλιστικά επί Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Άμυνας.

Οι δύο παραπάνω μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του κ. Τζοχατζόπoυλου καθώς και με τον κ. Αντώνη Χάγια -επί χρόνια εκπρόσωπο της μητρικής της ThyssenKrupp (HDW), προωθούν την αγορά των Ναυπηγείων από Σκαραμαγκά από τον κ.Εμμανουήλ, ενός από τους δύο επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού επιτελείου έχουν ξεσηκώσει οι μυστικές και οι φανερές συσκέψεις στο Υπουργείο Οικονομίας. Υποστηρίζεται ότι αυτος ειναι ο λόγος που η κ.Κατσέλη έμεινε εκτός της ομάδας διαχείρισης του ζητήματος Σκαραμαγκά. Επίσης, απουσίαζε από την συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τον Γερμανό πρόεδρο της ThyssenKrupp της περασμένης εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτή τη συνάντηση αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με το σημερινό καθεστώς, και η επιλογή νέου ιδιοκτήτη να γίνει μέσω αξιολόγησης διεθνούς χρηματοοικονομικού οίκου. Όμως, η διοίκηση της γερμανικής ThyssenKrupp, κατήγγειλε την σύμβαση των υποβρυχίων και προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γεγονός που συνεπάγεται πτώχευση.

Ανησυχία και για τους εργαζόμενους αφού αποκαλύπτεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ThyssenKrupp, Ακίο Ίτο με χθεσινή του επιστολή ενημερώνει τον πρωθυπουργό ότι η εταιρεία αποχωρεί από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και παύει πληρωμές στους 1.300 εργαζόμενους. Πρώτη αντίδραση του Μαξίμου, η προσπάθεια του Πενταγώνου να βρει κονδύλια για την πληρωμή των μισθών ως τον Δεκέμβρη.

Πηγή: txvs

Φανταστείτε ότι η διαρροή δε μπορεί να περιγράψει τα όσα μπορεί να έχουν λεχθεί στη συνάντηση...μιζαδόροι και λαμόγια συναλλάσσονται μυστικά για την τύχη των Ναυπηγείων, των υποβρυχίων που γερνούν, τη δουλειά 2.500 εργαζομένων!

Τέλειο δείγμα του αμετανόητου ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων ετών με πρακτικές Τζοχατζόπουλου κλπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: