16 Νοεμβρίου 2009

Τεράστια αύξηση στις παραμορφώσεις και τους καρκίνους νεογνών

Οι γιατροί στη σπαραγμένη από τον πόλεμο Φαλούτζα του Ιράκ, έχουν να αντιμετωπίσουν μέχρι 15 φορές περισσότερες παραμορφώσεις σε νεογνά και αύξηση στους καρκίνους σε αυτά, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα συνδέονται με τα τοξικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις μάχες.

Η ασυνήθιστη αύξηση στα ελαττώματα των νεογνών έγινε ξεκάθαρη τους τελευταίους μήνες, καθώς ειδικοί που εργάζονται στο σύστημα υγείας της Φαλούτζα άρχισαν να συντάσσουν λεπτομερή κλινικά αρχεία για όσα βρέφη έρχονται στον κόσμο. Νευρολόγοι και μαιευτήρες με τους οποίους μίλησε η αγγλική Guardian λένε ότι η αύξηση στα εκ γενετής ελαττώματα – τα οποία περιλαμβάνουν βρέφη με δυο κεφάλια, βρέφη με πολλαπλούς όγκους και άλλα με νευρολογικά προβλήματα – είναι χωρίς προηγούμενο και προς το παρόν παραμένει ανεξήγητη.

Μια ομάδα Ιρακινών και Βρετανών αξιωματούχων έχουν ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να διεξαχθεί από ανεξάρτητη επιτροπή πλήρης έρευνα για το θέμα αλλά και να απομακρυνθούν τα τοξικά υπολείμματα που άφησαν πίσω τους δεκαετίες πολέμου – μέσα σε αυτές και η εξαετία που ακολούθησε την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν.

Πριν την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ υπήρχαν σποραδικές περιπτώσεις νεογνών με ανωμαλίες, κάτι που πλέον έχει σημειώσει δραματική αύξηση, σημειώνουν οι γιατροί. Η αύξηση είναι ξεκάθαρη: πριν από ένα χρόνο καταγραφόταν δυο περιστατικά ανά 20ήμερο. Σήμερα, υπάρχουν δυο περιστατικά την ημέρα. «Τα περισσότερα περιστατικά είναι με προβλήματα στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη, αλλά υπάρχουν και πολλά αυτά με ελαττώματα στα κάτω άκρα.

Υπάρχει επίσης ιδιαίτερη αύξηση στα βρέφη κάτω των δυο ετών με πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο» σημειώνει ο δρ. Ayman Qais, ο κορυφαίος ειδικός και διευθυντής του νοσοκομείου της Φαλούτζα. Μετά από αρκετά χρόνια εικασιών και ανέκδοτων αποδείξεων, λαμβάνει σχήμα ένα εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο σε μια από τις πλέον πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές του Ιράκ. Στο παρελθόν, όλες οι αποβολές, ακόμα και βρεφών που είχαν παραμορφώσεις ή προβλήματα υγείας δεν καταγραφόταν καν στο αρχείο των περιστατικών με ανωμαλίες.

Το αρχείο τριών εβδομάδων της παιδιάτρου Samira Abdul Ghani καταγράφει, μόνο στο γενικό νοσοκομείο της Φαλούτζα, 37 περιπτώσεις βρεφών που ήρθαν στον κόσμο με ανωμαλίες. Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, δρ. Bassam Allah, την προηγούμενη εβδομάδα έκανε έκκληση προς ειδικούς απ’ όλους τον κόσμο να διεξάγουν έρευνα για τις αιτίες πίσω από τις τόσες πολλές περιπτώσεις σοβαρών διαταραχών, πολλές από τις οποίες «αποκτήθηκαν» από τις μητέρες πριν ή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Άλλοι αξιωματούχοι του τομέα της Υγείας εστιάζουν πλέον στις πιθανές αιτίες, με την πιθανότητα χημικής ή δηλητηρίασης από ραδιενέργεια στο επίκεντρο. Στις πόλεις Μπάσρα και Νατζάφ έχουν αναφερθεί επανειλημμένα πολλαπλοί όγκοι σε νεογνά. Σε αυτές τις περιοχές διεξήχθησαν κατά το παρελθόν έντονες μάχες στις οποίες έγινε μεγάλη χρήση σύγχρονων πυρομαχικών.

Η Φαλούτζα ήταν το πεδίο δυο αποφασιστικών μαχών μετά την αμερικανική εισβολή. Η πρώτη μάχη έγινε για να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας των 4 αντρών της ιδιωτικής εταιρείας Blackwater – η πόλη βομβαρδίστηκε σφοδρά από τις αμερικανικές δυνάμεις ενώ έγινε χρήση πυρομαχικών όπως ο λευκός φώσφορος.

Πηγή: tvxs

Τώρα να πούμε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της επέλασης και κατοχής των δυτικών χωρών και της δημοκρατίας τους, θα μας πουν γραφικούς. Επειδή δεν επιθυμούμε την ταύτιση μας με το σύνολο των πολιτικών ανδρείκελων της Ευρώπης, σας καλούμε να μπείτε στο link της πηγής και να δείτε τις φωτογραφίες. Είναι μέρος του παραγόμενου πολιτισμού μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: