28 Νοεμβρίου 2009

Σαμαράς: «Τα ταλαντούχα παιδιά...»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σαμαράς στην Πρωτοβουλία Αδέσμευτων bloggers σχετικά με τη διαδοχή στο κόμμα που διέλυσε τα πάντα μέσα σε 5 χρόνια, στεκόμαστε σε ένα κομμάτι.

1. Μπορείτε να προσδιορίσετε συγκεκριμένα ποιες δραστηριότητες (στο πεδίο της παιδείας και του πολιτισμού) πρέπει να επιδοτούνται από το κράτος;

Σαμαράς:«Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι δαπάνες στο χώρο της Παιδείας και του Πολιτισμού είναι πρωτίστως μακροχρόνιες επενδύσεις στο μέλλον της χώρας. Γι’ αυτό και πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν κριτήρια αποδόσεων. Όχι κερδοφορίας, αλλά μακροχρόνιων αποδόσεων. Για παράδειγμα, το να μην αφήνουμε κανένα ταλαντούχο παιδί να πάει χαμένο, το να δίνουμε σε όλα την ευκαιρία να αναδειχθούν, αυτό δεν μετριέται ως «επιχειρηματικό κέρδος», αλλά μπορεί να μετρηθεί ως μακροχρόνια απόδοση για την κοινωνία συνολικά».

Κάτσε ρε Σαμαρά, γιατί μας μπέρδεψες... Τα ταλαντούχα παιδιά που αναφέρεις είναι αυτά που έβαλες στα stage από την πίσω πόρτα? Αυτό εννοείς? Δηλαδή οι ταλαντούχοι για σένα είναι δεξιοί, ή γόνοι δεξιών ή παιδιά του συστήματος της «γλυφτικής» σχολής της Μέσσηνίας (λέμε τώρα...).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΩΡΑ !! ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ400 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ .ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΑ STAGE ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΕΤΑΓΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ! ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 800-900 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ..

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Δε διαφωνούμε μαζί σου φίλε σχετικά με το ότι πτυχιούχοι στο Δημόσιο βγάζουν φωτοτυπίες και ασχολούνται με μαλακίες επειδή δε τους αφήνει η κλίκα των γελοίων 50άρηδων, αλλά εσύ και όλοι οι υπόλοιποι που μπήκατε (κυρίως με βύσμα) στα stage, τι κάνατε για την αντίσταση ενάντια στις συνθήκες που περιγράφεις?
Αγωνιστήκατε για κάτι καλύτερο ή περιμένατε το διορισμό με την πριμοδοτηση του 50% που ήταν το μεγαλο δώρο των stage???Και όλα αυτά εις βάρος των συναδέλφων σου που αγωνίζονται νομιμα...

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου γεια σου χαιρομαι που ειδες την αναρτηση μου.θα ηθελα να σε ρωτησω κατι ,τι μπορεις να κανεις οταν εισαι ανεργος και τρεχει το στεγαστικο δανειο; και τα φροντιστηρια των παιδιων; η κατασταση ειναι ακριβως οπως σου λεω η προυποθεση για να πας σε stage ειναι να εισαι ανεργος να εχεις οπωσδηποτε καρτα ανεργιας .αν ειχα μια δουλεια που θα επαιρνα ενσυμα και μισθο της προκοπης λες να πηγαινα για 400 ευρω;καθε μηνα που ανανεωνα την καρτα μου ο οαεδ με ενημερωνε για διαφορα σεμιναρια και προγραμματα και οταν βγηκε προκυρηξη εκανα τα χαρτια μου και πηγα .μην ακους που λενε οτι ειμασταν βυσματα αυτο το λενε επειδη θελουν να βγαλουν εμας για να βαλουν αλλους αυτη ειναι η αξιοκρατια . ξερεις τι ειναι να ξεσκιζεσαι στην αγγαρεια και να παιρνεις ψιχουλα; εγω χριστουγεννα και πασχα μελαγχολω που ολοι πουλανε εφε στις υπηρεσιες κι εμεις κατα τα αλλα βρηκαμε και το μπελα μας οτι ειμασταν βυσματα και να πω και κατι ακομα ρε φιλε ; ειναι δικαιο να τρωνε αυτοι τοσα τρις σε σκανδαλα κι εμεις που εχουμε οικογενειες να προσφερουμε την εργασια μας δωρεαν δε μας αξιζει τιποτα δηλαδη; εδω οι αλλλοδαποι και οταν γινουν μονιμοι κατοικοι δικαιουνται απο την ελλαδα συνταξη αυτο ισχυει απο 1-1-09 (με επιφυλαξη η εμερομηνια που σου ειπα παντως ισχυει)δηλαδη εμεις οι ελληνες που πληρωνουμε ολους τους φορους ειμαστε χειροτεροι κι απο λαθρομεταναστες ουτε επιδομα ανεργιας δε παιρνουμε αν φυγουμε δηλαδη μας στιψανε και τωρα μας πετανε.για ολα φταινε οι πολτικες με τα σκανδαλα τους αυτες διχαζουν τους νεους και παρ'ολα αυτα εμεις την πληρωνουμε παλι.καλο σου απογευμα .