2 Ιουνίου 2010

Το ΔΝΤ και ο Γιωργάκης

Επειδή, τελευταία ξεχαστήκαμε με τις πίπες περί Μαντέλη και των λοιπών απορριμάτων της δημοκρατίας, ας ξαναδούμε λίγο τι εστί ΔΝΤ και ποιος το έφερε στη χώρα μας.
Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, σε μελέτη του που εξέδωσε το 2008, εξέτασε τις επιπτώσεις που είχε η είσοδος του ΔΝΤ σε μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τα στοιχεία είναι εφιαλτικά:

Το Κέμπριτζ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δραματικές περικοπές που επέβαλε το ΔΝΤ στις δαπάνες για την Υγεία, ως όρο για τη δανειοδότηση των χωρών αυτών, είχαν ως συνέπεια το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων λόγω της εξάπλωσης της... φυματίωσης!
Σύμφωνα με την έρευνα, στις 20 χώρες που έπεσαν στα νύχια του ΔΝΤ, οι θάνατοι από φυματίωση αυξήθηκαν κατά 17%!!!
Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα της απόβασης του ΔΝΤ κατά τη δεκαετία του '80 στις χώρες της Αφρικής. Σε πάνω από 40 αφρικανικές χώρες που ετέθησαν υπό τη δικαιοδοσία του ΔΝΤ, οι δαπάνες Υγείας μειώθηκαν κατά το ήμισυ. Το αποτέλεσμα ήταν η έκρηξη του ΑΙDS. Το φαινόμενο επαναλήφθηκε και στην Ταϊλάνδη, η οποία αφ' ότου μείωσε κατά 50% τις δαπάνες Υγείας για να συμμορφωθεί με τους όρους του ΔΝΤ, είδε τα ποσοστά του ΑΙDS να διπλασιάζονται...
Οσο για την Κένυα, υποχρεώθηκε τη δεκαετία του '90 να καταργήσει όλους τους ελέγχους στις εισροές και εκροές κεφαλαίων. Η χώρα κατόπιν τούτου, αφ' ενός, μετετράπη σε διαμετακομιστικό κέντρο του βρώμικου χρήματος, αφ' ετέρου, είδε τον τοπικό δικτάτορα να αρπάζει πακτωλό δημόσιου πλούτου και να τον εξάγει... νομίμως στο εξωτερικό.

Προσφάτως

Η Λετονία ήταν μια από τις χώρες που οδηγήθηκε στο ΔΝΤ. Ενας από τους όρους για τη δανειοδότησή της ήταν η περικοπή των δαπανών στο χώρο της Παιδείας. Το αποτέλεσμα είναι από τα χίλια εκπαιδευτικά ιδρύματα που διέθετε η χώρα πριν την έφοδο του ΔΝΤ, σήμερα να έχουν κλείσει πάνω από 100, δηλαδή περισσότερο από το 10% των σχολείων. Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούσαν και ως κέντρα γύρω από τα οποία κινείτο η οικονομία σε μικρές περιφέρειες και κωμοπόλεις, επέφερε απόλυτο οικονομικό μαρασμό, με σωρεία λουκέτων σε μικρά μαγαζιά, μαζική μετανάστευση και κατάργηση ολόκληρων χωριών από το χάρτη!
Ταυτόχρονα, στα μέτρα που υποβλήθηκε η Λετονία είναι η μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων κατά 20% ενώ οι δαπάνες για τη συντήρηση των νοσοκομείων μειώθηκαν κατά 40%! Σημειωτέον ότι η παρέμβαση του ΔΝΤ στη Λετονία, που έχει γίνει στη βάση ενός «μεικτού» σχήματος όπου συμμετέχουν και πιστωτές από την Ευρωζώνη, τη Σουηδία και άλλες χώρες,έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του ΑΕΠ κατά 24% σε δυο μόλις χρόνια και την εκτίναξη της ανεργίας στο 23%!
Ανάλογο «μεικτό» σχήμα πιστωτών (ΔΝΤ, ΕΕ, Παγκόσμια Τράπεζα) εισέβαλε στην Ουγγαρία το 2008, χώρα την οποία επισκέφτηκε τις προάλλες ο Γ. Παπανδρέου για να πάρει... «εμπειρίες». Τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ από κοινού με την ΕΕ, ήταν:
Πάγωμα των μισθών του δημοσίου για τη διετία 2009 - 2010 (σας θυμίζει κάτι;).
Περικοπή του 13ου μισθού των δημόσιων υπαλλήλων και της 13ης σύνταξης των συνταξιούχων(σας θυμίζει κάτι;).
Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 65 χρόνια με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή των συντάξεων προς τα κάτω (σας θυμίζει κάτι;).
Μείωση 10% των επιδομάτων αναπηρίας.
Στα είδη πρώτης ανάγκης επιβλήθηκε ΦΠΑ 18% (σας θυμίζει κάτι;).
Αύξηση του ΦΠΑ στα υπόλοιπα είδη από το 20% στο 25% (σας θυμίζει κάτι;).
Αύξηση κατά 6% των ειδικών φόρων σε βενζίνη, τσιγάρα και ποτά (σας θυμίζει κάτι;).
Απολύσεις 12.000 δημοτικών υπαλλήλων (σας θυμίζει κάτι;).
Αύξηση στις φορολογικές κλίμακες των χαμηλόμισθων εργαζομένων (σας θυμίζει κάτι;).
Να σημειώσουμε ότι τα μέτρα στην Ουγγαρία τα εφάρμοσε άλλη μία σοσιαλΗστική κυβέρνηση, όπως Η ΠΑΣΟΚΑΡΑ εδώ. Αλλά εκεί στις εκλογές οι ΣοσιαλΗστές καταποντίστηκαν!

Το αποτέλεσμα;

Στον πρώτο χρόνο της εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων η οικονομία της Ουγγαρίας έχει βυθιστεί στα τάρταρα με τη βιομηχανική και την αγροτική παραγωγή να έχουν σημειώσει πτώση κατά 17% και την ανεργία να κινείται επισήμως άνω του 11%...
Από τα «κατορθώματα» του ΔΝΤ γνωστά είναι επίσης όσα προκάλεσε στην Αργεντινή με την πλήρη κατάρρευση των τομέων της Υγείας, της Παιδείας, των υποδομών και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου.
Στη Ρουμανία, όπου η «σωτήρια» παρέμβασή του έχει συνδυαστεί με τις απολύσεις 150.000 δημόσιων υπαλλήλων, στην Ουκρανία η οποία ενταγμένη στον αυτόματο πιλότο του ΔΝΤ είδε το ΑΕΠ της να μειώνεται το 2009 κατά 15% στην Εσθονία όπου η πτώση του ΑΕΠ πέρυσι έφτασε επίσης στο 15%.

ΔΝΤ και Δικτατορίες

Στην αμαρτωλή ιστορία του ΔΝΤ καταγράφεται πλήθος εγκλημάτων που διαπράχθηκαν σε βάρος λαών στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου και πάντα με το πρόσχημα της οικονομικής «βοήθειας». Αλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ολόκληρη η ιστορία του «ευαγούς» αυτού ιδρύματος, με τον «σοσιαλιστή» πρόεδρο (σας θυμίζει κάτι;), είναι μια διαρκής συνεργασία με δικτατορίες και φασιστικά καθεστώτα. Το μοντέλο είναι το εξής:
Το ΔΝΤ στηρίζει τους δικτάτορες, οι δικτάτορες ανοίγουν τις κερκόπορτες των χωρών τους στο ΔΝΤ, με αποτέλεσμα οι λαοί αυτοί, ακόμα και μετά την πτώση των δικτατόρων, να μένουν υπόδουλοι και αιχμάλωτοι της οικονομικής τυραννίας του ΔΝΤ, για δάνεια τα τοκοχρεολύσια των οποίων έχουν πολλαπλασιαστεί. Ετσι δεν έχει υπάρξει δικτατορία που να μη βρήκε αρωγό της το ΔΝΤ.
Από τις χούντες της Αργεντινής, της Χιλής, της Βραζιλίας, της Αϊτής και της Βολιβίας, μέχρι τις χούντες της Αιθιοπίας, της Νιγηρίας, του Πακιστάν, της Λιβερίας και της Κένυας,και από τις χούντες του Πακιστάν και των Φιλιππίνωνμέχρι τη χούντα της Ινδονησίας και το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.
Αυτό είναι το ΔΝΤ, ισοδύναμο της εξαθλίωσης και συνώνυμο της πολιτικής «μαυρίλας».

Πηγή: ksipnistere

Το ΔΝΤ δεν ήρθε μόνο του στην Ελλάδα. Το έφερε ο σοσιαλΗστής Γιωργάκης.

Ερώτηση: Αν είσασταν επιχειρηματίας (Ελλάδα) και το ΔΝΤ ήταν ένας υπάλληλος με το παραπάνω βιογραφικό, θα τον παίρνατε ποτέ στην επιχείρησή σας; Χαχα!
Επομένως, πως μπορεί ένας ανίκανος και αποτυχημένος (έως σήμερα)πολιτικός, όπως ο Γιωργάκης, να φέρνει στην χώρα έναν πλήρως αποτυχημένο οργανισμό;
Μήπως, λοιπόν, το παιχνίδι είναι στημένο;
Μήπως πρέπει το ΜΠΑΤΣΟΚ και τα στελέχη να κυνηγηθούν μέχρι θανάτου;
Ποιος θα πιστωθεί την πλήρη καταστροφη της χώρας; Οι ασύμμετρες απειλές, ο στρατηγός άνεμος και οι κερδοσκόποι; Ο Τσίπρας, το ΜΛ-ΚΚΕ και οι αναρχικοί;
Μήπως φταίει ο Γλέζος που ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη το 1941 αγωνιζόμενος για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ενώ η τελευταία τον ξυλοκοπεί με εντολές Χρυσοουντίδη;

Σχετικα links με την έρευνα:

http://www.results.org/newsroom/new_study_reveals_link_between_imf_loans_and_increased_tb_rates/

http://www.admin.cam.ac.uk/news/dp/2008072201

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=16288

Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει ότι ο Γιώργος θέλει το καλό της χώρας ή τουλάχιστον το καλό του 80 % των πολιτών που θα υποφέρουν από τα μέτρα;

Αν υπάρχει, τότε πραγματικά λυπούμαστε πολύ για όλους αυτούς τους δύσμοιρους και τραγικά ηλίθιους!



Δεν υπάρχουν σχόλια: