27 Ιουνίου 2010

ΔΝΤ: «Ο Λοβέρδος λέει ψέμματα για τις απολύσεις»

Διαψεύδει τον Ανδρέα Λοβέρδο ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, καθώς, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», τονίζει ότι «ποτέ δεν ζήτησε περικοπή 50% των αποζημιώσεων για απόλυση».

Ο Πόουλ Τόμσεν λέει «όχι» σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους, υποστηρίζει ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό» και εκτιμά ότι η χώρα μας θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012.

Επίσης, παίρνει εμμέσως θέση υπέρ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη γνωστή κόντρα με την υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη για τον πληθωρισμό, υποστηρίζοντας ότι η επιβάρυνση από τους φόρους είναι εφάπαξ, ενώ τα διαρθρωτικά προβλήματα της αγοράς (έλλειψη ανταγωνισμού) είναι πιο ζημιογόνα για την οικονομία.

Ερωτηθείς για πιθανή κοινωνική αναταραχή μετά τα μέτρα για το Ασφαλιστικό και το εργασιακό δηλώνει σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός είναι... «ευπροσάρμοστος», ενώ σε προσωπικό επίπεδο δεν αισθάνεται ανεπιθύμητος στην Αθήνα.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η ανάληψη των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι δύσκολη, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε τα μέτρα άδικα», προσθέτει.

Πηγή: tvxs

Ζήτω ο σοσιαλισμός!

Είδατε ο καλός Λοβέρδος! Πάλι καλά! Μέχρι και το μονεταριστικό ΔΝΤ ξεπέρασε!

Τελικά, όντως, δε μπορούσε να κάνει αλλιώς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: