7 Ιουνίου 2010

Ακρωτηριασμοί και δημοκρατία

Η «δημοκρατία» τους, όταν δεν δολοφονεί 15χρονους στα Εξάρχεια, εκδικείται με τον πιο χυδαίο και απάνθρωπο τρόπο. Μπάτσοι-φονιάδες σε εντεταλμένη υπηρεσία και δήθεν τυχαίες συναντήσεις ανοίγουν πυρ και δολοφονούν ή τραυματίζουν σοβαρά ανθρώπους που έχουν γυρισμένη την πλάτη τους.

Η περίπτωση του Σίμου Σεϊσίδη δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, και βέβαια είναι η ουσία του κράτους.

«Σε κυνηγάω γιατί είσαι αναρχικός. Σε επικηρύσσω γιατί είσαι φίλος και σύντροφος με άλλους αναρχικούς. Τι σημασία έχει αν δεν “δένουν” τα στοιχεία; Πετάω μια πιασάρικη ονομασία (Ληστές με τα Μαύρα), τσιμπάνε τα κοράκια των ΜΜΕ και έτοιμη η ιστοριούλα. Και όταν σε βρω, ακόμα και αν δεν με πυροβολήσεις, εγώ σου ρίχνω στο ψαχνό πισώπλατα. Αλλά δεν μου φτάνει μόνο το αίμα. Θέλω να σε ξεφτιλίσω κιόλας. Στο θάλαμο νοσηλείας σου, βάζω ένστολα σκυλιά να σε φυλάνε πέρα από κάθε ηθική και δεοντολογία. Η ηθική του Κράτους είναι δυνατότερη όλων. Οι γιατροί ακρωτηριάζουν το πόδι σου για να σε σώσουν, αλλά ...μην το παρακάνουμε κιόλας. Το πόδι πρέπει να ...εξαφανιστεί γιατί αν τύχει και γίνει καμία ιατροδικαστική εξέταση μπορεί και να αποκαλυφθεί πόσο φονιάδες είμαστε».

Τι κι αν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, με μια ανακοίνωση-καταπέλτη, «καταδικάζει το όργιο παραβίασης κάθε δεοντολογίας, ιατρικής και δικονομικής που λαμβάνει χώρα κατά τη νοσηλεία του Σίμου Σεϊσίδη σε ειδικό θάλαμο του ΚΑΤ», καθώς «είναι αδιανόητο να παρέχεται νοσηλεία στον κρατούμενο Σεϊσίδη υπό τα συνεχή βλέμματα αστυνομικών φρουρών και θεράποντες γιατροί και νοσηλευτές να εξαναγκάζονται σε ωμή παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Είναι επίσης αδιανόητα και προσβλητικά για τον πολιτισμό μας τα όσα καταγγέλλονται – ότι αστυνομικοί φρουροί φωτογραφίζουν τον κρατούμενο την ώρα που του γίνονται αλλαγές και καθαρισμοί περιττωμάτων, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύουν την νοσηλεία του από αποκλειστική νοσηλεύτρια επιλογής του νοσοκομείου»…

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους μπάτσους και τους πολιτικούς προϊστάμενούς τους. Αυτό που έχει σημασία είναι να φανεί πως όταν πια αποκτούν το πάνω χέρι εκδικούνται με τον πιο βάρβαρο τρόπο, ενώ παράλληλα στέλνουν και ένα μήνυμα σε όσους/όσες αποφασίζουν να αντιδράσουν και να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτή την κρεατομηχανή.

Πηγή: katalispi ΕΣΗΕΑ

Που είναι ο δημοκρατικός λαός να αντιδράσει στην καταστροφή της ζωής ενός νέου ανθρώπου επειδή είναι αναρχικός; Αν αύριο το πρωί ο Σεισίδης γινόταν μέλος του ΜΠΑΤΣΟΚ ή της ΝΔ, δε θα ήταν όλα διαφορετικά γι' αυτόν;

Αν τον έλεγαν Ζαχόπουλο, θα είχε μπει κανείς μεσα στο θάλαμο για κατάθεση ή για εξευτελισμό (αλήθεια, φυλάσσονταν ο Ζαχόπουλος;);

Αλήθεια, αυτοί οι μπάτσοι αγνοούν ακόμη και τους γιατρούς;

Ποιος θα παρέμβει στη συγκεκριμένη «προστασία του πολίτη»;

Ο νταβατζής Χρυσαυγίδης τι έχει να δηλώσει σχετικώς;

Ολη η ιστορία μήπως θυμίζει μεθόδους Χούντας;

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Είπα το τελευταίο τσιγάρο της μέρας μου να το κάνω στο Πειρατικό του δικού μου.Τι το΄θελα;Το κείμενο που έχεις αναρτήσει για τον Σεϊσίδη είναι ασφυκτικό.Μου έκοψε την ανάσα αδερφέ μου.Το χειρότερο μου είναι να μην μπορώ να αντιδράσω.Νιώθεις την αδρεναλίνη να χτηπάει κόκκινο και το μόνο που μπορείς είναι να μετράς με το βλέμμα, την απόσταση του ποιο κοντινού σου τοίχου.Όταν μάλιστα για χρόνια έχεις μάθει ότι θα τρως τις καρπαζιές σου,αλλά ποτέ δεν έμεινες με τα χέρια σταυρωμένα γιατί έμαθες να δίνεις τις σφαλιάρες σου,με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.....και τώρα κοιτάς τριγύρω σου δεν βλέπεις τίποτα γιατί οι δικοί σου κιοτέψανε και πια δεν είναι για ρεσάλτα.Και έτσι τι να κάνεις περιορίζεις τα κουμάντα σου σε βόλτες γύρω απ΄τις πλατείες.#$$%#* τα,σου λέω.Αντε καλό ξημέρωμα.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Γαμησε τα Black Bedlam!