9 Ιουνίου 2010

Η ΔΕΗ και ο «συνεπής» Γιωργάκης

Με αφορμή τη νέα μέσα σε 1 μήνα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις εξαγγελίες Γιωργάκη για πάγωμα των τιμολογίων, μας ήρθε η ιδέα για κάτι που έχει πολλή πλάκα.

Πάμε να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή των δηλώσεων αλλά και απόψεων που εξέφραζε ο Γιωργάκης Παπανδρέου σχετικά με τη ΔΕΗ, τις αυξήσεις των τιμολογίων, την ιδιωτικοποίησή της, το ασφαλιστικό κλπ. Ελπίζουμε να έχετε αντοχή στο ψέμα.

05 Ιουλίου 2007

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το σύστημα στη ΔΕΗ χρειάζεται «επανεπενδύσεις» και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει αντίρρηση για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, αν γίνεται με τρόπο που βοηθάει το δημόσιο συμφέρον» (εδώ είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης).
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι «δεν θα συμβάλλουμε απλώς στη διατήρηση της ενεργειακής μας αυτονομίας, αλλά επιθυμούμε να μπούμε και σε μια νέα εποχή ενεργειακών δράσεων, που συνδυάζονται με το περιβάλλον και νέες εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπου μπορεί να πρωταγωνιστήσει η ΔΕΗ, έτσι ώστε να διαμορφώσει η Ελλάδα μια πράσινη οικονομία» (να τη και η πράσινη οικονομία, αλήθεια που είναι ακόμη αυτές οι ΑΠΕ; Για την αξιοκρατία δεν είπε τίποτε ακόμη και ανησυχούμε).

13 Δεκεμβρίου 2007

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Επιχείρησης. «Η ΝΔ κατάφερε να κάνει τη ΔΕΗ από κερδοφόρα, ελλειμματική επιχείρηση και σήμερα καλείται ο πολίτης να πληρώσει απαράδεκτες αυξήσεις» τόνισε (Όπα, τι λες βρε Γιωργάκη...τώρα που μας έχεις σκίσει την κωλοτρυπίδα, ποιος φταίει; Η ΝΔ;)

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της βοηθά συγκεκριμένα ισχυρά συμφέροντα και υπογράμμισε ότι η Εταιρία δεν είναι επιχείρηση για να την νέμονται ισχυρά συμφέροντα, αλλά εθνικό εργαλείο σχεδιασμού για την ανάπτυξη και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας (τώρα που έγινες κυβέρνηση γιατί δε τα καταγγέλλεις ρε Γιωργάκη;).

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ συμπαρίσταται στην προσπάθεια των εργαζομένων και των προοδευτικών πολιτών (ΧΑΧΑ), ώστε η ΔΕΗ να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο και τόνισε ότι «θα αγωνιστούμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο επιβάρυνσης του πολίτη μέσω των αυξημένων τιμολογίων» (Πάει η ιδιωτικοποίηση, τώρα κοιτάμε το δημόσιο συμφέρον και αυτό των πολιτών...Εχετε ξαναδεί κωλοτούμπες στην αντιπολίτευση; Τόσο ανίκανος είσαι βρε Γιωργάκη;).
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε τη ειρηνική διαδήλωση της Τετάρτης, που ήταν ένα ισχυρό ράπισμα στην πολιτική της για το Ασφαλιστικό (Εδώ από που να ξεκινήσουμε; Για το ασφαλιστικό; Την αστυνομία των βασανιστών του Χρυσοχοΐδη; Τούμπες επί τουμπών)

«Απέναντι σε μία αναίμακτη, ειρηνική και συμβολική χειρονομία μερικών συνδικαλιστών να προστατεύσουν τα δικαιώματα των πολιτών και την ελευθερία έκφρασης, η κυβέρνηση αντέδρασε αυταρχικά και αντιδημοκρατικά» τόνισε (Είναι τυχαίο που εξαίρεσες την αστυνομία και τους δημοσιογράφους από το ασφαλιστικό; Πως αλλιώς θα βασανίζεις και θα χειραγωγείς;).

13 Σεπτεμβρίου 2009

Στο πρόγραμμα των ...100 ημερών ο Γιωργάκης είχε εξαγγείλει μεταξύ των υπολοίπων σοσιαλιστικών μέτρων, το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Επίσης, το ίδιο ανακοίνωσε και στη Βουλή στις 17 Οκτωβρίου 2009...(Χαχα, δεν έχει τελειωμό το καβλί).

06 Μαΐου 2010

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε στους καταναλωτές ότι, πέραν του ΕΦΚ, οι λογαριασμοί θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο, καθώς μέσω αυτών θα εισπραχθεί και το …Δ.Ε.Τ.Ε. αλλά και η ρήτρα καυσίμων που μας κληροδότησε ο «αλήστου μνήμης» κ. Τάκης Αθανασόπουλος! (Έτσι, σοσιαλιστικά καβλιά σκορπούν τον τρόμο).

9 Ιουνίου 2010

Νέο ηλεκτροσόκ περιμένει τους καταναλωτές από τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η ΔΕΗ, υπό την πίεση της ...τρόικας, θα προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων της, με αποτέλεσμα το οικιακό ρεύμα να αυξηθεί από 15% - 40%, το αγροτικό κατά 60% και το βιομηχανικό κατά 8%.

Με τα νέα τιμολόγια, ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει 1.550 κιλοβατώρες το τετράμηνο, θα έχει επιπλέον ετήσιο κόστος 192 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα. Η επιπλέον δαπάνη θα περιοριστεί στα 72 ευρώ ετησίως για κάποιες ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, για τους οποίους θα υπάρξει μειωμένο κοινωνικό τιμολόγιο (να τος ο σοσιαλισμός).

Η τελική γνωμοδότηση της ΡΑΕ για το ακριβές ύψος των τιμών θα παραδοθεί στην υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη μέσα στον Ιούνιο προκειμένου να έχει το χρονικό περιθώριο να την εγκρίνει μέχρι το Σεπτέμβριο.

Θα συνεχίσουμε με τις 100 μέρες και το νομοσχέδιο για τη στήριξη των μισθωτών και συνταξιούχων.

Προτεινόμενος Ψυχίατρος: Κωλοτρυπίδης Κωνσταντίνος, έκπτωση 10% στους ψηφοφόρους και 20% στα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6969699

Δεν υπάρχουν σχόλια: