16 Ιουνίου 2010

Λοβέρδο, σε ευχαριστούμε

Προβλέπει μείωση των αποζημιώσεων από απόλυση κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης από τον εργοδότη που από 24 μήνες πέφτει στους 4 μήνες.

Το NewsIt αποκαλύπτει πρώτο την πρόταση του υπουργείου Απασχόλησης για την περικοπή των αποζημιώσεων από τις απολύσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η πρόταση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου είναι οι αποζημιώσεις να μειωθούν κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης. Σήμερα ο χρόνος που ένας εργοδότης μπορεί να προειδοποιήσει έναν εργαζόμενο που προτίθεται να απολύσει είναι 24 μήνες. Σύμφωνα με την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου ο χρόνος αυτός μειώνεται στους 4 μήνες. Αν δηλαδή ένας εργοδότης προειδοποιήσει 4 μήνες νωρίτερα τον εργαζόμενο που θέλει να απολύσει τότε θα του χορηγεί τη μισή από την αποζημίωση που του ορίζει ο νόμος. Εάν η απόλυση γίνεται χωρίς προειδοποίηση τότε ο εργαζόμενος θα παίρνει όλη την αποζημίωσαη όπως προβλέπεται σήμερα.

Επίσης, στο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται ότι για προσφυγή σε διαιτησία θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές.Το Προεδρικό Διάταγμα θα ισχύσει ως έχει εάν μέχρι την επόμενη Τετάρτη η ΓΣΕΕ δεν υποβάλλει αντιπροτάσεις γιατί στον μέχρι τώρα διάλογο πήγαν μόνο οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Πηγή: Newsit

Λοβέρδο σε ευχαριστούμε που ακόμη μια φορά πρότεινες μέτρα υπέρ του εργαζομένου. Σε ευχαριστούμε που δολοφονείς το μέλλον μας!

Ζήτω ο σοσιαλισμός και η πράσινη ανάπτυξη!

3 σχόλια:

celin είπε...

Mεγαλος ηθοποιος ο Λοβερδος,τον βλεπεις που σπαραζει η καρδια του οταν ανακοινωνει καθε φορα κ τα νεα συμβολαια θανατου εναντιον των εργαζομενων,
κ αναρωτιεσαι τι μεγαλη καριερα θα μπορουσε να κανει στο Χολυγουντ αν δεν ηταν Ελληνας αλλα Αμερικανος
[Ο Γιωργος δηλαδη προλαβαινει ακομα!]

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε Celin,

O Γιώργος μαζί με τους ρουφιάνους του, είναι ο δολοφόνος του μελλοντος μας!

Οι ελληνες πολιτικοί θα μπορούσαν κάλλιστα να πρωταγωνιστούν σε όλες τις σειρές και τις ταινίες του Χολιγουντ.

Κσι να έπαιζαν εννοείται το ρόλο του κλέφτη...

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από μένα
μεγάλε μας υπουργέ,που μας πήγες τουλάχιστον 130 χρόνια πίσω και λίγο καλύτερα από τη Μποτσουάνα!
Ειλικρινά μεγέθυνα τη φωτογραφία σου τη κορνίζωσα και ως σε εικόνισμα προσεύχομαι ανελλιπώς με την ιδιαίτερη παράκληση προς το θεό να σου εκχωρήσει ότι έκοψες από την πενιχρή μου σύνταξη που για να την "απολαύσω"κόλλησα 13.065 ένσημα,επί 44 συναπτά έτη!!!