3 Δεκεμβρίου 2009

Και ξαφνικά ξύπνησε η Δικαιοσύνη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής διαβίβασε στη Βουλή τις τρεις δικογραφίες για την υπόθεση χορήγησης παράνομων αδειών, φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Ο κ. Παντελής διαβίβασε τις δικογραφίες στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί από αυτήν εάν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης πρώην υπουργών και υφυπουργών και ειδικότερα για τις ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη και Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη.

Ειδικότερα, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λεωνίδας Ρακιτζής σε έγγραφό του ανέφερε ότι αναρμοδίως οι υπουργοί Μεταφορών έδιναν εντολές στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να χορηγεί άδειες για φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ αυτοκίνητα, για τις οποίες είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή είχαν πλαστογραφηθεί.

Παράλληλα, υπήρξε καταγγελία για το ίδιο γεγονός από επιχειρηματία του Βόλου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας διαβίβασε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών τόσο την καταγγελία όσο και την αναφορά του κ. Ρακιτζή και ζητούσε τις ενέργειες της Εισαγγελίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος ανέθεσε την υπόθεση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Φάκου, η οποία με τη σειρά τη διαβίβασε στον Αρειο Πάγο, καθώς κατά την έρευνά της «συνάντησε» ονόματα υπουργών.

Στο διαβιβαστικό του κ. Παντελή αναφέρεται ότι οι ποινικές ευθύνες κατά του κ. Λιάπη έχουν παραγραφεί, αλλά επειδή όμως η Βουλή αποφασίζει για τις ποινικές ευθύνες των υπουργών και υφυπουργών διαβιβάζει σε αυτήν τις δικογραφίες.

Είναι τραγικό το πόσο πασιφανές έχει γίνει πλέον ο αυτοσκοπός όλων: Να εξυπηρετεί ο καθένας τα συμφέροντα των ανωτέρων του. Χθες η Δικαιοσύνη τα συμφέροντα της ΝΔ κρατώντας το στόμα της κλειστό, σήμερα του ΠΑΣΟΚ και καθημερινά των "ισχυρών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: