27 Δεκεμβρίου 2009

Το πραγματικό πρόσωπο της TV

Οι παραγωγοί της "ριάλιτι" τηλεοπτικής εκπομπής Big Brother προσπαθούν να δελεάσουν τραυματισμένους στρατιωτικούς προκειμένου να λάβουν μέρος στο νέο κύκλο της, γεγονός που έχει προκαλέσει οργή σε Βρετανικές κρατικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις υποστήριξής τους, γράφει σήμερα Σάββατο η εφημερίδα Daily Mail. Η παραγωγή αναζητά στρατιωτικούς που έχασαν άκρα στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και τους ζητά να συμμετάσχουν στον τελευταίο κύκλο της εκπομπής, που θα προβληθεί το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κάποιες από τις κρατικές οργανώσεις και τις ΜΚΟ που προσεγγίστηκαν από την παραγωγή για να βοηθήσουν στη "στρατολογία" τραυματιών και αστέγων εν αποστρατεία μελών των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας κατηγόρησαν τους παραγωγούς και το δίκτυο που προβάλει την εκπομπή διότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους βετεράνους.
"Το ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε ακόμα και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτούς τους ανθρώπους και την δυστυχία τους είναι συγκλονιστικό", σχολίασε ο πλωτάρχης Τζον Μαξγουόρθι, από την Ένωση Εθνικής Άμυνας (UK National Defence Association), μιλώντας στην εφημερίδα.
"Δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά κι εντελώς ανήθικο", πρόσθεσε.

Πηγή:
Prezatv

Το πραγματικό πρόσωπο της ΤV, των στελεχών της και της αιμοσταγούς επιθυμίας τους για χρήμα. Τα πάντα προς τέρψιν της τσέπης, της ιδιοκατανάλωσης και της βεβήλωσης όλων των ηθών, των αξιών και του πνεύματος.

Στο διά ταύτα, ακόμη και οι τελευταίοι θιασώτες του κέρδους και της ελεύθερης αγοράς, αηδιάζουν μπροστά στην αήθη και στυγνή εμπορευματοποίηση της σωματικής αναπηρίας και μάλιστα από ανθρώπους οι οποίοι είναι ήρωες κατά το κράτος (μαλάκες για εμάς). Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι οι κυβερνώντες και η αγαπημένη πατρίδα για πολλούς, έχουν χεσμένους όλους τους νέους που χάνονται στα πεδία των μαχών. Ποσω μάλλον γι' αυτούς που έχουν επιστρέψει με κάποια αναπηρία.

Θλίψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: