24 Δεκεμβρίου 2009

Ο αντιΕξουσιαστής Αβραμόπουλος

Με μεγάλη μας χαρά παρακολουθήσαμε την υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2010. Η χαρά μας βέβαια περιορίστηκε στο γεγονός ότι από σήμερα αρχίζει ένα νέο παραμύθι, δυστυχώς όμως δεν θα τελειώνει στη γνωστή φράση αλλά στο «έζησαν τα κομματόσκυλα καλά και οι παρ€€ς τους καλύτερα». Όσοι πλανώνται πλάνην οικτρά θα είναι ευτυχισμένοι μέσα στη δυστυχία τους, οι υπόλοιποι θα δούμε το ίδιο έργο με διαφορετικό σκηνοθέτη.

Δεν θα ασχοληθούνε με την αποκωδικοποίηση του τι σημαίνει για την καθημερινότητάς μας ο νέος προϋπολογισμός, αλλά θα εξετάσουμε τη σημαντικότερη, κατά της γνώμη μας, πτυχή της απουσίας του Αβραμόπουλου από τη Βουλή. Όπως θα μάθατε, 299 βρέθηκαν στη Βουλή, ίσως για την πιο σημαντική ετήσια περίσταση (για την υπερψήφιση ή όχι του προϋπολογισμού).

Ο μέχρι πρότινος Υπουργός της Υγείας μας Δημήτρης Αβραμόπουλος απουσίαζε στο εξωτερικό. Απόστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι καταψηφίζει, αλλά δεν έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής διότι δεν απουσίαζε σε επίσημη αποστολή της Βουλής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την απαρχή της αντιΕξουσιαστικής του δράσης, ή ότι κατέβητε (ή μάλλον ταξίδεψε) μόνος του σε απεργία, αλλιώς μας ταιριάζει η φράση του Schopenhauer «Ο συγγραφέας που γράφει για ηλιθίους είναι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλο κοινό».


Άντε ανυπομονούμε να σε δούμε και στην επόμενη Βουλή Αβραμόπουλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: