21 Δεκεμβρίου 2009

Χάθηκε ο Λαμπράκης, χάθηκε και η αιδώς

Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, σήμερα πέθανε ο Χρήστος Λαμπράκης, πρόεδρος του ΔΟΛ κλπ κλπ κλπ.

Ως γνωστόν όλοι οι τηλεοπτικοί "αστέρες" της ελληνικής TV έχουν βγεί και διατυμπανίζουν πόσο καλός ήταν ο Χρήστος, πόσο αγωνίστηκε κατά της Χούντας, πόσο δημοκράτης ήταν, πόσο αδιάφθορος, πόσο Θεός τέλος πάντων. Μεγάλη προσωπικότητα, ηγετική φυσιογνωμία κλπ κλπ κλπ.

Όλα αυτά βέβαια ενώ ό ελληνικός λαός εδώ και χρόνια γνωρίζεί ότι ο Λαμπράκης μαζί με άλλες 20 οικογένειες κυβερνούν τη χώρα σε συνεργασία πάντα με τους Αμερικάνους, Ρώσους και Κινέζους «φίλους» μας. Το πως την κυβερνούν είναι τοις πάσοι γνωστό καθώς τα φερέφωνά τους, δηλαδή οι πολιτικοί μας νταβατζήδες (ειδικά των 2 μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν εδώ και 34 χρόνια ), εκτελούν τις εντολές των περνώντας φωτογραφικά νομοσχέδια εξπρές, τροποποιούν το Σύνταγμα, εκδίδουν υπουργικές αποφάσεις, διορίζονται σε θέσεις – κλειδιά, μετακυλίουν το βάρος της φορολογησης στους μικρομεσαίους που είναι τα μόνιμα θύματα του καπιταλισμού αλλά ταυτόχρονα οι υπηρέτες του. Αλλωστε όπως λέει ο έλληνας μικροαστός που τον πηδάνε καθημερινά, το ΚΚΕ φταίει το 1989 που συνεργάστηκε με τη δεξιά (έχουν περάσει 20 και πλέον χρόνια) ενώ ο Τσίπρας πάλι κατά τον ίδιο είναι λαμόγιο. Αρα γλείφουμε τους 2 μεγάλους μήπως και βάλουν από το παράθυρο τα ανίκανα παιδιά μας σε καμια θεσούλα...

Αλλωστε στη χώρα μας η διαφθορά και η σαπίλα είναι πλέον καθημερινότητα και ένα γεγονός το οποίο η κοινωνία έχει αποδεχτεί ως λογική διαδικασία ανέλιξης και επαγγελματικής επιτυχίας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι τα πάμπολα ρουσφέτια σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής αυτής της δύσμοιρης χώρας.

Πάμε πάλι πίσω στο Χρηστάρα.

Ο Λαμπράκης αποτελούσε έναν από τους δυνάστες του λαού, έναν από τους μεγάλους κερδισμένους στο φαγοπότι του Χρηματιστηρίου (αν θυμάμαι καλά ο όμιλος είχε αποκομίσει 69 δισεκατομμύρια δραχμές), έναν από τους καταπατητές του άλσους στο Μέγαρο Μουσικής για χάρη της... μουσικής και της τέχνης, έναν από τους βαρώνους των ΜΜΕ. Κι, όμως, σήμερα αυτός ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς ρουφιάνους ως απόλυτα επιτυχημένος επιχειρηματίας, αγωνιστής της δημοκρατίας και αξέχαστος για την ...προσφορά του στον τόπο.

Ετσι, διαμορφώνονται συνειδήσεις σε αυτή τη χώρα με τους αποβλακωμένους νεοέλληνες να θεωρούν το Λαμπράκη σημαντικότερο πχ από την Κούνεβα. Παράλληλα είναι επιχειρηματίας ο οποίος ενδιαφέρεται για το καλό του εργαζόμενου και γενικέυοντας και της χώρας. Είναι σα να λέμε ότι ενδιαφέρεται για το δανειζόμενο ο Λάτσης και ο Προβόπουλος...Πραγματικά είναι αστείο και όμως συμβαίνει. Ο μαλάκας τους πιστεύει. Αλλά αυτός δε θα παρει αυξήσεις για 2 χρόνια ή θα βρεθεί απολυμένος ή ξυλοκοπημένος από τους μπάτσους του Χρυσαυγίδη.

Και επειδή κάποιοι θα βγουν να μας την πουν ότι είμαστε κομπλεξικοί κλπ κλπ κλπ, παραθέτουμε μια από τις πρόσφατες επιτυχίες του Δολ (ακριβώς 2 μήνες πριν).

«Άρχισαν τα όργανα στο ραδιόφωνο του City, όπου πέφτουν κατά ριπάς οι … τηλεφωνικές απολύσεις δημοσιογράφων. Ο σταθμός που πέρασε περιπέτειες αφότου του έβαλε λουκέτο το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου, αγοράστηκε, έναντι πινακίου φακής, από τον εφοπλιστή, Β. Ρέστη, ο οποίος είναι μέτοχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Η διοίκηση του ΔΟΛ, έχοντας ως στόχο της να λειτουργήσει το σταθμό με δημοσιογράφους των Νέων και του Βήματος, στους οποίους απλά θα δίδει ένα αντιμίσθιο για να εργάζονται τόσο στις εφημερίδες του Συγκροτήματος, όσο και στο σταθμό, προχωρεί στις απολύσεις και εκείνων των λίγων δημοσιογράφων που είχαν απομείνει από την «εποχή» της Γιάννας (Πηγή: Antinews) ».

Αυτή είναι μια εικόνα των πρακτικών που χρησιμοποιεί ο όμιλος.

Χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού χαμαιλεοντισμού είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι γνωστό σε όλους ότι μέχρι και μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, κύριος πολέμιός του ήταν ο ΔΟΛ. Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς έξεδωσε ανακοίνωση λέγοντας:

«Ένας από τους κορυφαίους του ευρύτερου δημόσιου βίου, ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης έφυγε, σήμερα το πρωί. Πάλεψε σε δύσκολα χρόνια και πέτυχε πολλά. Αφήνει πλούσιο έργο και πολυσήμαντα δημιουργήματα, όπως ο ομώνυμος Δημοσιογραφικός Οργανισμός και το ομώνυμο Ίδρυμα. Υπήρξε πρωταγωνιστής στο χώρο του Τύπου, της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Πέρα, όμως, από την ενημέρωση υπηρέτησε τον πολιτισμό στην ευρύτερη έννοιά του. Κυρίως μέσα από το Σύλλογο των Φίλων της Μουσικής. Αλλά όχι μόνον. Προσωπικά, είχα την ευκαιρία, ως Υπουργός Πολιτισμού, να βιώσω την θέρμη, με την οποία αγκάλιαζε κάθε αξιόλογη πολιτιστική πρωτοβουλία. Το Ίδρυμα Λαμπράκη ανέπτυξε δραστηριότητες που αφορούν την Εκπαίδευση, την Τέχνη, το Περιβάλλον, τις νέες μορφές αγροτικής και τουριστικής επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων. Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατό του και συλλυπούμαι τους οικείους και τους συνεργάτες το».

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Και οι υποστηρικτές του είναι συνένοχοι σε αυτή τη γελοιότητα. Αλλά όπως είπε και ο αδιάφθορος βουλευτής της ΝΔ και πρώην εργατοπατέρας Γ. Μανώλης η διαφθορά και τα οικονομικά σκάνδαλα επί ΝΔ είναι δείγμα υγείας! Σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι, «μεμονωμένα φαινόμενα διαφθοράς θα υπάρχουν πάντα...Τώρα, το γεγονός ότι 5-10 στελέχη που έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία παρουσίασαν τέτοιες συμπεριφορές, εγώ το θεωρώ υγεία».Επομένως, μόνο ως προκλητικός εμπαιγμός των πολιτών ηχούν οι διαχρονικές κορόνες των πολιτικών ελίτ περί πάταξης της διαφθοράς.

Αντε και καλώς τον δεχτήκατε τον αγωνιστή και έντιμο δημοκράτη Χρήστο Λαμπράκη.

Περαστικά σας.

ΥΓ. Εκεί στο ΔΟΛ, τι έγινε πληρώσατε τους σερβιτόρους του Μεγάρου Μουσικής?

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέστα καλέ μου άνθρωπε. Αγανάκτησα να ακούω ο Λαμπράκης αυτό και ο Λαμπράκης εκείνο. Επιτέλους μία διαφορετική άποψη.

bwana είπε...

και googlαρετε "Βασίλης Τσιρώνης"...

Λωτοφάγος είπε...

Έτσι μπράβο: κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Άκουγα τις αγιολογίες και νόμιζα ότι μιλούσαν για τον Αναστάσιο της Αλβανίας!!!