2 Δεκεμβρίου 2009

Τον «κουτούπωσε» το Facebook

Τον διόρισαν προχθές το βράδυ ειδικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών και μόλις χθες ανακάλυψαν ότι ο Ανδρέας Κουτούπης το βράδυ των εκλογών είχε εκφραστεί μέσω του Διαδικτύου, όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση, «με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης».

Στο μέγαρο Μαξιμου ήταν βαρύ το κλίμα χθες το βράδυ, αφού η υπόθεση σκιάζει τη διαδικασία επιλογής των γενικών και ειδικών γραμματέων μέσω των βιογραφικών. Επίσης, γιατί παρά τον έλεγχο που υποτίθεται ότι γίνεται για τους υποψήφιους πριν ανακοινωθεί ο διορισμός τους και ο οποίος προβάλλεται από την κυβέρνηση και ως ένας από τους λόγους της καθυστέρησης, ξέφυγε μια τόσο σοβαρή περίπτωση. Ο αποπεμφθείς φέρεται να έχει γράψει στο Διαδίκτυο ότι ξεκινάει με το ΠΑΣΟΚ περίοδος μεγάλης κονόμας και ότι τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους...

Αναζητήθηκε για εξηγήσεις ο υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο οποίος είχε δώσει την τελική έγκριση διορισμού. Οι εξηγήσεις του ήταν περίπου αυτές που και στην ανακοίνωση αναφέρονται. Ανάλογου περιεχομένου ήταν και οι εξηγήσεις του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. Εντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και προς το ΠΑΣΟΚ από στελέχη του Πειραιά που γνώριζαν τον κ. Κουτούπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, το βιογραφικό του Ανδρέα Κουτούπη (είχε διοριστεί ειδικός γραμματέας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών) «κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη και μετά επελέγη για τη θέση του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ».

Η στάση του αυτή, αναφέρει η ανακοίνωση, αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης «όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Ελληνας πολίτης σε δημόσια θέση, αλλά είναι επίσης έκθετος και υπόλογος και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση».

Ακολούθως αναφέρει ότι ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του ελληνικού λαού.

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη γενικών γραμματέων μέσω διαδικτύου με σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια μας, ότι θα διαλέξουν τους καλύτερους με αξιοκρατικά στοιχεία.

Σιγά μην το κάνανε. Από ότι αποδείχτηκε, όλοι του κόμματος είναι και δικά τους παιδιά.

Ένας μάλλον τους ξέφυγε, και αντί να διατυμπανίσουν το κατόρθωμά τους, ότι και καλά προσλαμβάνονται οι καλύτεροι χωρίς κομματικές πεποιθήσεις, αντ αυτού τον έδιωξαν γιατί δεν ήταν δικό τους παιδί. Αυτή είναι η αξιοκρατία; Αυτό δείχνει ότι ο τρόπος επιλογής είναι καθαρά κομματικός. Λες και δεν το ξέραμε! Μα το φυσιολογικό θα ήταν να μας πούνε ότι θα διορίσουμε τα καλύτερα δικά μας στελέχη που θα προσπαθήσουν να εκπληρώσουν το κυβερνητικό έργο.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Kατα τα άλλα το ΠΑ.ΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό και ριζοσπαστικό...
Πιστέυω ότι το ΠΑ.ΣΟΚ μας δουλέυει ψιλό γαζί, δεν ξέρω τι θα κάνει ο Σαμαράς και η ΝΔ με την αλλαγή ηγεσίας ας ελπίσουμε να φέρει την πολιτική άνοιξη, μπορεί να είναι ένας κούκος αλλά μπορεί να γίνουν πολλοί οι κούκοι...
Κατα τα άλλα γουστάρω το blog σου και την αναρχική φιλελεύθερη σκέψη σου, εγώ παντως εκτιμώ τους αναρχικούς σαν άτομα με παιδειά και καλή σκέψη, αρκεί να μην ειναι δογματικοί αλλά ανοιχτόμυαλοι...
Καλό βράδυ και συγγνώμη για την πολυλογία...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Για το ΠΑΣΟΚ συμφωνούμε 100%. Δεν υπάρχει πιο "χαμαιλεοντικό κόμμα". Για το Σαμαρα που αναφέρεις, το παρελθόν του έχει δείξει ότι είναι επικίνδυνος, ανίκανος και ακροδεξιός αλλά και σκληρός καπιταλιστής. Θατσερικός κατά μια έννοια!