15 Οκτωβρίου 2009

312.000 ευρώ στοίχισαν τα αυτοκίνητα Παυλόπουλου και Μαρκογιαννάκη!

Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς κίνηση εντυπωσιασμού την απόφαση της κυβέρνησης, δια του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, να περιορίσει τα κρατικά αυτοκίνητα. Κι όμως δεν είναι για όποιον γνωρίζει την πραγματικότητα.
Είναι η απάντηση που είχε δώσει στη Βουλή τον Μάρτιο του 2008 ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών Χρ. Ζώης στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη και από την οποία προκύπτει ότι:
Το 2004 το υπουργείο Εσωτερικών αγόρασε θωρακισμένη Mersedes για τις μετακινήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου αξίας 150.223,12 ευρώ...

Δηλαδή μια από τις πρώτες ενέργειες του κ. Παυλόπουλου μόλις έγινε υπουργός (στην εποχή του "σεμνά και ταπεινά") ήταν να προμηθευτεί νέα, πανάκριβη, αυτοκινητάρα. Κι αυτή είναι τιμή του 2004 - δηλαδή πριν από πέντε και πλέον χρόνια!
Την περίοδο εκείνη ο κ. Παυλόπουλος δεν είχε και τις υπουργικές αρμοδιότητες για τη Δημόσια Τάξη, οπότε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ίσως μια τέτοια ακριβή αγορά για λόγους ασφαλείας.
Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης προμηθεύτηκε πάντως θωρακισμένο αυτοκίνητο το 2007 όταν υπήχθη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον κ. Παυλόπουλο και με αναπληρωτή υπουργό τον Χρ. Μαρκογιαννάκη. Κι αυτό ήταν αξίας 162.620 ευρώ.
Συνολικά δηλαδή για τα δύο αυτοκίνητα δόθηκαν περίπου 312.000 ευρώ!!!

Συγχαρητήρια στα ζώα που τους ψήφισαν

Πηγή: Το αποδεικτικό έγγραφο στο press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: