2 Οκτωβρίου 2009

Στα δημοκρατικά κράτη αποφασίζει ο λαός

Στις κάλπες προσέρχονται την Παρασκευή οι Ιρλανδοί για να επικυρώσουν ή όχι τη Συνθήκη της Λισαβόνας με την οποία αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης...Το δημοψήφισμα είναι το δεύτερο μέσα σε 16 μήνες και τα αποτελέσματα αναμένονται το Σάββατο το απόγευμα.Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 55% των Ιρλανδών αναμένεται να ψηφίσει ναι.Εκτός από την Ιρλανδία η Συνθήκη για να ισχύσει πρέπει να επικυρωθεί από την Τσεχία και την Πολωνία και οι ευρωπαίοι ηγέτες ευελπιστούν ότι αυτό θα γίνει έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: troktiko

Σχόλιο πειρατών

Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί που σέβονται τους ψηφοφόρους τους στον ελάχιστο βαθμό, δημιουργούν τις συνθήκες για την επιλογή της πλειψηφίας χωρίς κανένα υπαινιγμό.
Στην μπανανία του δικομματισμού, ο Θείος Καραμανλής έχει αποφασίσει από το Σύνταγμα του 1975, ότι ο ελληνικός λαός θα υφίσταται τις επιλογές των νταβατζήδων του (Άρθρο 44 παρ. 2). 34 Χρόνια μετά, κανένας από τους 300 μαλάκες δεν έχει προτείνει την προσφυγή σε δημοψήφισμα. Είστε όλοι άξιοι των επιλογών σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: