29 Οκτωβρίου 2009

Νεκρή από ...υπερωρίες


Δύο χρόνια μετά το θάνατο από εγκεφαλικό μιας υπαλλήλου των McDonald’s, η επιθεώρηση εργασίας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε, ότι ο θάνατος προκλήθηκε από υπερκόπωση.

Η γυναίκα, που εργαζόταν ως μάνατζερ σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας στο Τόκυο, ήταν μόλις 41 ετών. Επί έξι μήνες πριν πεθάνει, δούλευε υπερωρίες που έφταναν τις 24 ώρες μηνιαίως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα McDonald’s δέχονται την αρνητική δημοσιότητα για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα καταστήματά τους στην Ιαπωνία. Στο παρελθόν είχαν κληθεί να πληρώσουν 50.000 ευρώ σε υπάλληλο, επειδή επί χρόνια δεν της κατέβαλαν τα επιπλέον χρήματα που δικαιούταν για τις υπερωρίες που δούλευε.

Πηγή: trelokouneli

Σχόλιο Πειρατών

Δε θα αργήσουμε να δούμε το φαινόμενο και στην Ελλάδα (αν δεν έχει εμφανιστεί ήδη)όπου οι εργαζόμενοι είναι ως επί το πλείστον ρομποτάκια και η Χούντα των Πολυεθνικών κάνει ότι γουστάρει...Αλλά οι μισοί Έλληνες είναι στελέχη (junior brand manager, assistant brand manager, financial controller, key accounts manager, Sales representative κλπ) με 1,300 μεικτές αποδοχές...ΧΑΧΑΧΑ!!!
Στην Ελλάδα οι υπερωρίες (ενώ είναι αυτονόητο δικαίωμα) είναι πολυτέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: