3 Οκτωβρίου 2009

Αυτό είναι το πραγματικό ΛΑΟΣ

'Εντονη οργή προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΛαΟΣ, Φ. Γαστεράτου σε τηλεοπτική εκπομπή προ ημερών υπέρ της κατασκευής ΧΥΤΑ στη νήσο Λαζαρέτο, όπου εκτελέστηκαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ο κ. Γαστεράτος αποκάλεσε τους τελευταίους «προδότες», συμπληρώνοντας ότι «καλά τους κάνανε» και χαρακτήρισε τη δικτατορία των Συνταγματαρχών «Επανάσταση».

Στην εκπομπή «Επί Τάπητος» (στις 22/9) του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεκέρκυρα», με καλεσμένους πολιτικούς από όλα τα κόμματα, ο κ. Γαστεράτος, αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΛαΟΣ, προκάλεσε έντονη οργή και τις αντιδράσεις των παρισταμένων με τις δηλώσεις τις οποίες έκανε.

Αρχικά, αποκάλεσε την δικτατορία των συνταγματαρχών «Επανάσταση». Η συντονίστρια κ. Παγκράτη ρώτησε σε ποια επανάσταση ακριβώς αναφέρεται για να λάβει την απάντηση «κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε την Επταετία» από τον εκπρόσωπο του ΛαΟΣ. «Δεν μπορείτε να αποκαλείτε τη χούντα επανάσταση», παρατήρησε ο παρουσιαστής Σ. Βλάχος, για να εισπράξει την ειρωνική παρατήρηση ότι η λέξη «χούντα» δεν είναι ελληνική. Σύμφωνα με τον κ. Γαστεράτο, η Ελλάδα βρισκόταν σε καλή κατάσταση μετά την Επταετία, αλλά οι πολιτικοί την κατέστρεψαν.

Στη συνέχεια, ο κ. Γαστεράτος πρότεινε να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ στη νήσο Λαζαρέτο της Κέρκυρας. Οι παρευρισκόμενοι υπενθύμισαν στον εκπρόσωπο του ΛαΟΣ ότι το νησάκι αυτό υπήρξε τόπος εκτέλεσης αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τις κατοχικές δυνάμεις αλλά και αγωνιστές κατά τον εμφύλιο ενώ σήμερα λειτουργεί στο χώρο σχετικό μουσείο. Ο κ. Γαστεράτος, όμως, δήλωσε ότι οι εκτελεσθέντες εκεί Αριστεροί αγωνιστές ήταν «προδότες» και ότι «καλά τους έκαναν».

Την υβριστική τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΛαΟΣ καταγγέλλουν με σημερινή επιστολή τους και το «Σωματείο συγγενών και φίλων Εκτελεσμένων Πολιτικών Κρατουμένων φυλακών Κέρκυρας Περιόδου 1946-1949», με το ακόλουθο κείμενο:

« Το σωματείο συγγενών και φίλων των εκτελεσμένων στη νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας, πολιτικών κρατουμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την προκλητική και υβριστική τοποθέτηση του εκπροσώπου στην Κέρκυρα του κοινοβουλευτικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ κ.Φώτη Γαστεράτου.

Ο εν λόγω «κύριος» σε εκπομπή του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού <Τηλεκέρκυρα> την 22/09/09 , προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την μνήμη των ηρωικών νεκρών που υπηρέτησαν την υπόθεση της ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ειρήνης της χώρας μας τους εξαιρετικά δύσκολους εκείνους καιρούς των «πέτρινων χρόνων». Χωρίς ίχνος δισταγμού αποκάλεσε τους αγωνιστές «προδότες» και επιβράβευσε την άνομη πράξη της εκτέλεσης λέγοντας «καλά τους κάνανε». Σε επιβεβαίωση δε της άποψής του πρότεινε να γίνουν τα ΧΥΤΑ στο Λαζαρέτο, όπου βρίσκονται θαμμένα τα σώματα των αγωνιστών και είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Μουσείο Εθνικής Συμφιλίωσης στο ανακαινισμένο με τη φροντίδα του Δήμου Κερκυραίων Κτήριο του Διοικητηρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Λαζαρέτο , που με πολύχρονους αγώνες και προσφυγές στα διάφορα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, κατόρθωσε να διασώσει τη νησίδα από εκποίηση σαν βραχονησίδα η ακόμη και σαν χώρο αποθήκευσης πετρελαιοειδών και να την αναγνωρίσει η επίσημη Πολιτεία ως τόπο ιστορικής μνήμης που χρειάζεται φροντίδα και ανάδειξη, είναι σίγουρο ότι όλοι οι έντιμοι και δημοκρατικοί πολίτες της χώρας μας θα φροντίσουν να «περιποιηθούν» τον ασεβή εκπρόσωπο, όπως και όλους όσοι σε αυτό το κόμμα ενστερνίζονται τις ίδιες ιδέες.
»

«Οι δηλώσεις αυτές δεν εκφράζουν και δεν έχουν σχέση σε καμία περίπτωση με την πολιτική που πρεσβεύει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο κ. Καρατζαφέρης τις καταδικάζει απερίφραστα», δήλωσε στην ΕΡΑ η υπεύθυνη επικοινωνίας του γραφείου του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Φωτεινή Παπαλάμπρου η οποία συμπλήρωσε ότι με απόφαση του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη ο κ. Γαστεράτος παραπέμφθηκε στα όργανα του κόμματος, τα οποία θα πάρουν και την τελική απόφαση.

Πηγή: Αυγή, news.ert.gr, corfublogs.gr



Σχόλιο Πειρατών


Παρόμοιες δηλώσεις για την Χούντα και ότι αυτή συνιστά Επανάσταση είχε κάνει και ο αστείος Νομάρχης Θεσ/νίκης, Ψωμιάδης. Μήπως τελικά η συγγένεια ΛΑΟΣ-ΝΔ είναι στα άκρα...???

Δεν υπάρχουν σχόλια: