9 Οκτωβρίου 2009

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Χάος, Ξύλο και συλλήψεις

Προσαγωγές έγιναν τα ξημερώματα Παρασκευής στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δυνάμεις της αστυνομίας κατέκλυσαν την περιοχή και άρχισαν να ελέγχουν άτομα και μαγαζιά χωρίς κανένα προφανή λόγο. «Δεν μπορεί να υπάρχουν εστίες ανομίας στην πόλη» δήλωσε ο κ. Βούγιας, τονίζοντας ότι «η ανομία, όπως κι αν εκφράζεται, θα παταχθεί».

Προσαγωγές γίνονται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια (Μεσολογγίου και Μάνης)
01:30 Aυξημένη η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια
01:31 Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ΜΑΤ και Αστυνομία έφτασαν στο πάρκο επί της Χαριλάου Τρικούπη με φακούς για έλεγχο. Μερικοί πήγαν προς κοντινό μαγαζί. Αστυνομικοί ακολούθησαν και μπήκαν μέσα στο χώρο για ... υγειονομικό έλεγχο. Αφού ολοκλήρωσαν την διαδιαδικασία κατευθύνθηκαν προς Μεσολογγίου και Μάνης όπου έγιναν προσαγωγές στην είσοδο πολυκατοικίας.

01:42 Κλειστή η οδός Χαριλάου Τρικούπη.
01:47 Μικρή αστυνομική δύναμη και στην οδό Στουρνάρη.
01:57 Μεγάλη αστυνομική δύναμη κυρίως μέσα στο πάρκο.
02:02 Η αστυνομία εγκαταλείπει το πάρκο. Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 23.45 έως τις 2.30, συμμετείχαν 400 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες. Ελέγχθηκαν συνολικά 203 άτομα, 16 αυτοκίνητα, 23 δίκυκλα και 26 καταστήματα. Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επιχείρηση σκούπα Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρχουν εστίες ανομίας στην πόλη και πως η ανομία, όπως κι αν εκφράζεται, θα παταχθεί. Παράλληλα, ο κ. Βούγιας υπογράμμισε πως πλέον θα υπάρχει σαφήνεια εντολών προς την αστυνομία, ώστε να γνωρίζει πως πρέπει να ενεργήσει και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως άλλοτε να καίγεται η Αθήνα και άλλοτε η εφαρμόζεται καταστολή επί δικαίων και αδίκων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε οργισμένος για την καθυστερημένη αντίδραση των εποχούμενων αστυνομικών της Ομάδας Δέλτα που είχε δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ληφθούν μέτρα και να αλλάξει ο σχεδιασμός για την αποφυγή τέτοιων επιδρομών και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε στο Mega ότι στόχος της νέας ηγεσίας είναι η αποκατάσταση της διαταραγμένης τα τελευταία χρόνια σχέσης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας. Σημείωσε ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι πολύ σημαντική. Επιπλέον, ο Σπύρος Βούγιας δήλωσε πως η αλλαγή του ονόματος του υπουργείου δεν αφορά τους τύπους, αλλά είναι ουσιαστική, καθώς θα υπάρξουν βαθύτερες αλλαγές.
Όσον αφορά τις προτεραιότητες του νέου υφυπουργού, ο κ. Βούγιας δήλωσε ότι ανέλαβε το θέμα της εθελοντικής δασοπροστασίας και πρόληψης των πυρκαγιών και έρχεται άμεσα σε επαφή με μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Ακόμη, ο κ. Βούγιας δήλωσε ότι έχει αναλάβει τον τομέα των αναφορών-καταγγελιών που αφορούν τις σχέσεις του πολίτη με την αστυνομία, ενώ στις αρμοδιότητές του εμπίπτουν ακόμη τα ζητήματα καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων της εμπορίας και της ασφάλειας στους δρόμους. «Έχω αίσθηση της ευθύνης που προκύπτει από την ανάληψη των καθηκόντων μου και θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε, κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Σπύρος Βούγιας.

Πηγή: tvxs

Σχόλιο Πειρατών:

Τα σχόλια περιττεύουν...Ο Χρυσαυγίδης υπουργός ως γνήσιο απομεινάρι ολοκληρωτικών καθεστώτων, ξεκίνησε δουλειά, 4 ημέρες μετά την εκλογή του. Έτσι συμπεριφέρεται μια (υποτιθέμενη) σοσιαλιστική κυβέρνηση στους πολίτες της?

Δεν υπάρχουν σχόλια: