9 Οκτωβρίου 2009

Mεγάλη αστυνομική δύναμη βρίσκεται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια και κάνει σωματικό έλεγχο σε κόσμο ενώ έχουν γίνει ΚΑΙ προσαγωγές

Ρε μαλάκα Χρυσοχοΐδη, τι είναι αυτα? Γιατί χωρίς λόγο τρομοκρατείς? Παλιοφασίστα!!

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το athens.indymedia.org

Είναι σύννομες οι ενέργειες της αστυνομίας; Έχουν δικαίωμα να σταματούν αδιάκριτα κόσμο, να τον απειλούν, να τον φωτογραφίζουν, να του κάνουν σωματικό έλεγχο, να τον προσαγάγουν, και όλα αυτά ενώ έχει πάνω του ταυτότητα, χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα και χωρίς να του δηλώνουν ότι είναι ύποπτος για κάτι ή για κάποιο άλλο λόγο; Και αυτά είναι μόνο οι δηλωμένες ενέργειες της αστυνομίας καθώς υπάρχουν πλήθος άλλων καταγγελιών για τις συνθήκες κράτησης στη ΓΑΔΑ, στα οχήματα ή στα τμήματα.

Το τελευταίο 24ωρο η αστυνομία έχει καταλύσει κάθε νόμο στη κέντρο της Αθήνας. Η πρόκληση είναι εμφανής.
Αναμένουν βίαιες αντιδράσεις για να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων τις παράνομες πράξεις τους. Τα ΜΜΕ θα έπρεπε κανονικά να κάνουν πολύωρο ρεπορτάζ και να μιλούν για κατάλυση των νόμων και για εγκαθίδρυση αστυνομικού κράτυος. Αν πάρει φωτιά κανένας κάδος μιλούν για παράνομους και καταστροφές. Εδώ ταλαιπωρείται, απειλείται και στερείται προσωρινά η ελευθερία σε εκατοντάδες πολίτες. Αλλά τα ΜΜΕ σιωπούν όπως συνήθως, οι δημοσιογράφοι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το ρόλο τους.

Οι αριστερές πολιτικές οργανώσεις και κόμματα είναι οι υπ'αριθμόν 1 υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή. Υπάρχει η πληροφορία ότι έχει συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων ΟΜΕΡΤΑ, που περιλαμβάνει την απαγόρευση κριτικής ως προς τις δράσεις της αντιτρομοκρατικής (βλέπε συλλήψεις και προφυλακίσεις υποτιθέμενων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων) και απαγόρευση κριτικής των δράσεων της αστυνομίας εν γένη, που μετατρέπεται σε ανεξέλεγκτο όργανο καταστολής και τρομοκράτησης του πληθισμού. Έχει ειπωθεί ότι όποιος προσπαθεί να ελέγξει το έργο των κατασταλτικών μηχανισμών, είναι σαν να υπερασπίζεται τρομοκράτες και βάνδαλους.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Η ομερτά θα σπάσει. Όλοι στα Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: