16 Οκτωβρίου 2009

Στην Ελλάδα κυνηγούν τα blogs και στη Φινλανδία...

Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου στο εξής η πρόσβαση στο ευρυζωνικό Ίντερνετ είναι νομικά κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα. Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στο Ελσίνκι με νόμο θα αναγκάζει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να προσφέρουν συνδέσεις Ίντερνετ μεγάλων ταχυτήτων σε ολόκληρο τον πληθυσμό των 5,3 εκατομμυρίων, περιλαμβάνοντας την ευρυζωνικότητα στα έννομα δικαιώματα κάθε πολίτη. Έτσι μέχρι τον Ιούλιο του 2010, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν σε όλους τους κατοίκους της Φινλανδίας γραμμές ευρυζωνικές και ταχύτητες που θα φτάνουν το 1 Μbit το δευτερόλεπτο.

Στη Φινλανδία το 96% των πολιτών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η υπουργός Επικοινωνιών κ. Σούβι Λίντεν δήλωσε πως η νομική κατοχύρωση του δικαιώματος ήταν απαραίτητη ώστε να βελτιωθεί η διαθεσιμότητα του Διαδικτύου και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι πιστεύεται ότι θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων αυτών των περιοχών, θα ενισχυθούν οι εμπορικές συναλλαγές καθώς και οι τραπεζικές, μέσω Ίντερνετ.«Είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να ζήσουμε στη σύγχρονη κοινωνία.
Όπως οι τραπεζικές υπηρεσίες, το νερό ή το ηλεκτρικό ρεύμα, χρειαζόμαστε και τη σύνδεση στο Ίντερνετ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λάρα Βίλκονεν, σύμβουλος του υπ. Επικοινωνιών.

Επίσης, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2010 κάθε πολίτης της Φινλανδίας θα έχει το δικαίωμα ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο τουλάχιστον ενός (1) mbps σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών της χώρας. Από το 2015 η ελάχιστη ταχύτητα στην οποία θα έχει πρόσβαση κάθε πολίτης θα είναι εκατό (100) mbps, πιθανώς με κάποιες εξαιρέσεις σε περιοχές που καλύπτονται αποκλειστικά από ασύρματα δίκτυα.
Άλλες χώρες οι οποίες μελετούν το ενδεχόμενο να εξασφαλίσουν νομικά πως κάθε πολίτης τους θα μπορεί να έχει ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι το Βέλγιο και η Αγγλία.
Πηγή: YLE.fi

Πηγή: prezatv

Σχόλιο Πειρατών:

Αυτές είναι χώρες. Πόσα χρόνια απέχουμε από τη Φινλανδία? Είναι πραγματικά άδικο για αυτές τις χώρες να συμμετέχουν στην Ε.Ε. μαζί με χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Μία είναι η λύση: Μετανάστευση προς εξωτικούς (Σκανδιναβικούς) προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: